ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Το Facebook επαναφέρει λογοκριμένες φωτογραφίες από τις πορείες


Η οργή και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Facebook να λογοκρίνει τις σελίδες και τους λογαριασμούς πολιτών, αλλά και κυρίως επαγγελματιών φωτορεπόρτερ εικόνες από τις.. κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, φαίνεται ότι απέδωσαν. Από το απόγευμα της Τρίτης, οι αναρτήσεις που είχαν κρυφτεί από το κοινωνικό δίκτυο με την αιτιολογία ότι παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας, σταδιακά εμφανίζονται ξανά.
Να θυμίσουμε ότι ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος δημοσίευσε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Facebook από την πορεία που έγινε στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακολούθως, το Facebook μπλόκαρε το προσωπικό προφίλ του και οι φωτογραφίες λογοκρίθηκαν και δεν πρόλαβαν να μείνουν φανερές ούτε για μία ώρα. Το ίδιο συνέβη και με τις φωτογραφίες από το προφίλ της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, και άλλων γνωστών φωτορεπόρτερ.
Ειδικά για τον Μάριο Λώλο το Facebook προχώρησε σε πλήρη αποκλεισμό του, αφαιρώντας του το δικαίωμα να γράψει οτιδήποτε στον προσωπικό του λογαριασμό για κάποιες μέρες. Του επιβλήθηκε ακόμα ποινή να μην μπορεί να πραγματοποιεί Live από τον λογαριασμό του για διάστημα δυο μηνών.
Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στην οποία σημειώνει τα εξής:
«Για την λογοκρισία
Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».
Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία.
Το Προεδρείο της ΕΦΕ»