ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η Τέχνη του Δρόμου στην «πόλη των ηρώων»


Στην Σπάρτη, την «πόλη των ηρώων», συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου», με το νέο επεισόδιό της αυτήν την.. Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 18:00.
Ο street artist Same84 επισκέπτεται την πόλη που έχει αφήσει στην ιστορία τα δικά της σύμβολα δύναμης και πειθαρχίας με σκοπό να αιχμαλωτίσει όλη την «ψυχή» του τόπου σε ένα καλλιτεχνικό graffiti.
Σε αναζήτηση της έμπνευσης για να φτιάξει με χρώματα και σχέδια το δικό του έργο, ο Same84 αποθησαυρίζει παραστάσεις και εμπειρίες σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι: η επιβλητική καστροπολιτεία του Μυστρά, τα όμορφα νεοκλασσικά στο κέντρο της πόλης, ο ποταμός Ευρώτας, οι κορυφές του Ταΰγετου και η οροσειρά του Πάρνωνα που υψώνονται πάνω από την Σπάρτη, η ιστορίας της περιοχής και οι άνθρωποι που αφήνουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον τόπο τους.
Στην είσοδο της πόλης, στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου -Λυκείου Σπάρτης, το νέο mural του Same84 αφηγείται τη δική του ιστορία για την Τέχνη του Δρόμου που πάντα ξεχύνεται σε νέες διαδρομές αναζητώντας νέες εμπειρίες.
Συντελεστές:
Παρουσίαση - Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Same84
Οργάνωση - Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Σήμα Αρχής - Graphics: Χρήστος Έλληνας