ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Πώς ο Κ. Τασούλας «παγίδευσε» τη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε αποκρύψει το περιεχόμενο της φωταγώγησης

Αλγεινές εντυπώσεις και αρνητική κριτική προκάλεσε η φωταγώγηση της Βουλής για την ημέρα ων Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως η επιλογή να συσχετιστεί η θρησκευτική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων απεδείχθη τουλάχιστον ατυχής..Οι εικόνες της Παναγίας τις οποίες διαδέχονταν εικόνες πολεμικών οχημάτων προκάλεσαν αντιδράσεις που δεν ταιριάζουν με το κύρος του Κοινοβουλίου που εκτέθηκε σε κάθε είδους επικριτικό και χλευαστικό σχολιασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να φωταγωγηθεί η Βουλή ελήφθη στην Διάσκεψη των Προέδρων και ήταν ομόφωνη. Μόνο που ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε αποκρύψει το περιεχόμενο της φωταγώγησης περιοριζόμενος να πει ότι θα φωταγωγηθεί λόγω της ημέρας! Έτσι κανένα κόμμα δεν γνώριζε ότι θα «παρέλαυνε» και η Παναγία μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι νόμιζαν ότι θα γινόταν μία φωταγώγηση της Βουλής όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές για πολλές εθνικές και κοινωνικές δράσεις. Για άλλο συμφώνησαν τα κόμματα και άλλο είδαν…


Νίκος Φίλης: Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας τα στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στο Κοινοβούλιο

Τόσο «φιλελευθερισμό» είχαμε να δούμε από τη χούντα» σημειώνει ο Ν. Φίλης, σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής
«Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας», κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, σχετικά με την απεικόνιση στρατιωτικών και θρησκευτικών συμβόλων στο κτίριο της Βουλής.
Ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».
«Η χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».
Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης για να συμπληρώσει :
«Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, «σοβαρής» Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης».
«Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα «ορφανά» υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο «φιλελευθερισμό» είχαμε να δούμε από τη χούντα» καταλήγει στη δήλωση του, ο κ. Φίλης.

- πηγή: avgi.gr