ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Πρωτοφανής εντολή προκαταρκτικής έρευνας για πολιτικούς αρχηγούς

Σε μια κίνηση τουλάχιστον ασυνήθιστη για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα η εισαγγελία δίνει συνέχεια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στις απαγορεύσεις και στο όργιο αστυνομικής καταστολής, διατάσσοντας έρευνα.
Με εντολή λοιπόν της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.. Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάννη Βαρουφάκη, που θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια για το αν έχουν προβεί σε παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό και διέγερση σε ανυπακοή.
Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν αναφοράς του Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου του κόμματος της Νέας Δεξιάς. Λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων η δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή. Ο κ. Κρανιδιώτης ανήμερα της επετείου σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέκρινε την κυβέρνηση αναφέροντας πως ήταν «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ», «υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: Για την Αριστερά και για τους άλλους», ενώ αναφερόμενος στην Εισαγγελία έγραφε: «Εκεί στην Εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά πώς πάει;».
Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
- απο efsyn.gr