ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Στη Βουλή φέρνει η Νατάσα Γκαρά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης

Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι.. ακόμη και σήμερα είναι χιλιάδες οι μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν μπορούν καν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, γεγονός που φέρνει στο φως τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπουργού οι οποίοι από την περασμένη άνοιξη δεν έκαναν το παραμικρό για να προετοιμάσουν την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός που έχει φτάσει στα σχολεία μέχρι σήμερα είναι ελάχιστος, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό καθαριότητας συνεχίζονται παρά την πανδημία και τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν.
Τέλος, ζητείται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και όσων άλλων υποδομών απαιτούνται, αλλά και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειδικά Σχολεία που συνεχίζουν την λειτουργία τους και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ιατρική παρακολούθηση αυτών των δομών.