ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο κινηματογραφικός Ennio Morricone στο Kosmos

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00 μέσα από τη συχνότητα του KOSMOS 93,6 και 107,0 ο Γιάννης Πετρίδης και η εκπομπή «Ο Ήχος της Οθόνης» παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη, Ennio Morricone.
Στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα θα ακουστούν αποσπάσματα από όλες τις ταινίες, που η μουσική του Morricone ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ταινίες που τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος, όπως 1900, Cinema Paradiso και Malèna.
Επίσης θα ακουστούν σπάνιες διασκευές σε συνθέσεις του Ennio Morricone από ονόματα όπως Yo-Yo-Ma, Eumir Deodato, Roger Waters, Quincy Jones, Herbie Hancock κ.ά.
Γεννημένος στη Ρώμη, στις 10 Νοεμβρίου 1928 ο Ennio Morricone έλαβε από πολύ νωρίς μουσική παιδεία. Ο πατέρας του, Mario, ήταν τρομπετίστας και ο πρώτος του δάσκαλος μουσικής. Έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις όταν ήταν μόλις έξι ετών. Από τότε δεν σταμάτησε να γράφει μουσική.
Η μουσική πορεία του Ennio Morricone περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής.
Το 2007, ο Ennio Morricone παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001. Επίσης παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8. Ο Morricone έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.
Info:
Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ώρα 18:00
Εκπομπή: «Ο Ήχος της Οθόνης» - Αφιέρωμα στον Ennio Moricone
Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos