ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Φώφη: Διαγραφές αλλά... «από σήμερα και πέρα»

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας» είπε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, που συγκάλεσε μετά τη χθεσινή διαφοροποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις..
 Το «από σημερα και πέρα» μαρτυρά την αμηχανία στην οποία βρέθηκε η προεδρος απ' την στάση των δύο στη χθεσινή ψηφοφορία (το νομοσχεδιο Χρυσοχοΐδη πέρασε. Ο Γιώργος Παπανδρέου που προσήλθε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ είπε χθες στη Βουλή πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί», διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα».
Ο Χάρης Καστανίδης που βρίσκεται εκτός Αθηνών ζήτησε να συμμετέχει μέσω skype είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «επί ατομικών δικαιωμάτων και ανθρωπίνων ελευθεριών, δεν χωρεί παρά μόνον η αρχή της συνειδήσεως. Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του κ. Παπανδρέου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται».
Θυμίζουμε πως χθες βράδυ στη Βουλή με τη σύμπηξη ενός αντιδραστικού μετώπου από Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, «πέρασε» το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για περιορισμό των συναθροίσεων, κάνοντας παράλληλα και δοκιμή πρακτικής εφαρμογής του πάνω στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή.