ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Γιατί η Τσαπανίδου αποχώρησε από το κανάλι του Μαρινάκη

Στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η συνεργασία με το Οne TV της Άλτερ Έγκο αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Πόπη Τσαπανίδου.
Η δημοσιογράφος που μετά από χρόνια απουσίας είχε επιστρέψει τηλεοπτικά, ως γενική διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης στο νεοσύστατο τότε κανάλι ΟΝΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Σε τόσο επιτελική θέση δεν το..
είχα ξανακάνει. Το ‘χω και γι’ αυτό έφυγα! Τι εννοώ… Έκλεισα έναν κύκλο σε μία συνεργασία, όπου πήγα χωρίς κανένα συμβόλαιο γιατί ήταν μία επιστροφή σε ένα τηλεοπτικό χώρο που είχα πει πως δεν θα ξαναγυρίσω. Αυτό δεν ήταν μία από τα ίδια. Ήταν μία δυνατότητα που μου δώσανε πολύ σοβαρή και επειδή ξεκινούσε από το απόλυτο μηδέν ξεκινούσε με όλα τα καλά εχέγγυα και διάθεση να χτίσεις κάτι νέο. Αυτό ήταν το όραμα. Είδα όμως ότι σε αυτή την επιτελική θέση υπάρχει και μία διαχείριση πραγμάτων περισσότερο μικροπολιτικής, παράπλευρη αλλά απαραίτητη για τη θέση. Είδα πως σε αυτή την ηλικία δεν ήθελα να μπω σε αυτό. Δεν ήθελα να υπερασπιστώ το δικαίωμα ότι κάθομαι σωστά σε αυτή τη θέση. Ήθελα να το κάνω περισσότερο επαγγελματικά. Όταν έκλεισε ο πρώτος κύκλος, είδαμε για τον δεύτερο και κάπου το αφήσαμε».
Θυμίζουμε τι έγραφε πέρυσι τον Μάρτιο ο Harddog για την αποχώρηση της Τσαπανίδου:
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του μπλογκ του Harddog, αν η Τσαπανίδου προχωρούσε μαζί με την ομάδα που είχε ήδη συσταθεί τότε θα βλέπαμε (αρχικά διαδικτυακά) ένα άλλο δελτίο ειδήσεων, μακριά από τα τετριμμένα τρομολαγνικά ρεπορτάζ.
Όπως πληροφορούμεθα, στο κανάλι γίνονταν ωραία πράγματα. Προηγμένα γραφικά και virtual, νέα παιδιά στο newsroom με όρεξη για πραγματικό ρεπορτάζ και έρευνες, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία έμπειρων και δοκιμασμένων δημοσιογράφων σε δελτία και εκπομπές.
Ωστόσο, η τάση που φαίνεται ότι θα επικρατήσει (θα το δούμε αυτό στις επόμενες ημέρες αν ισχύσει και πόσο) είναι τα δελτία παλιάς κοπής, με παραθυράκια, τρόμο και τα γνωστά που βλέπουμε ακόμα στις οθόνες. Η Πόπη Τσαπανίδου αποδείχθηκε στο κανάλι του Μαρινάκη «προπονήτρια» που εμπνέει την ομάδα, αλλά δεν δέχεται υποδείξεις για το ρόστερ από άλλα ισχυρά στελέχη και, κυρίως, δεν δέχεται υποδείξεις για το σύστημα με το οποίο θα παίξει μπάλα.
Οπότε προτίμησε την αποχώρηση, παρά να περιμένει τις ήττες που πιθανόν θα έρχονταν αν συνυπέγραφε το «σύστημα» που θέλουν ενδεχομένως κάποιοι άλλοι εντός του Ομίλου.