ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ

Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς
Μιχ. Χρυσοχοίδης, 9/7/2020
Απαιτούμε άμεση παραίτηση του υπουργου ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης κατά του νομοσχεδίου για την καταστολή των διαδηλώσεων
Η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε με τυφλή βία στην μαζική διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή σήμερα το απόγευμα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με ..
χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Χτύπησαν αδιακρίτως κόσμο στο ψαχνό και διέλυσαν βίαια όλα τα μπλοκ. Ομάδες κόσμου εγκλωβίστηκαν σε κλειστούς χώρους.
Περί τα 40 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εγκλωβισμένα για περισσότερη από μισή ώρα, μεταξύ των οποίων ελαφρά τραυματισμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης δακρυγόνων. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χτυπήθηκε απευθείας με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, η οποία εξεράγη στο πόδι της.
Οπως αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η νέα γενιά που μαζικά συγκεντρώθηκε απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο, αλλά και μεγαλύτερος κόσμος, οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, αντιμετωπίστηκαν σαν πρόβατα προς σφαγή. Ο Υπουργός πριν λίγο από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως με το νομοσχέδιο θα προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες για να μην έχουμε τραυματίες. «Σας απαντάμε ότι τους τραυματίες τους δημιουργήσατε εσείς. Απαιτούμε την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για κάθε έναν τραυματισμό που προκλήθηκε άμεσα ή έμμεσα, εξαιτίας του ανθρωποκυνηγητού από ομάδες καταστολής ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές» καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.