ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ο διορθωτής ήταν... ρουφιάνος

Ο Πρόδρομος Μποδοσάκης με τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Στο κέντρο πίσω από το παράθυρο
παρακολουθεί ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Δημήτρης Λυμπερόπουλος
Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ο… Μωυσής λεγόταν Παπάγος. Κι είχε χορηγό. Τους Αμερικανούς και τον επιχειρηματία Πρόδρομο Μποδοσάκη. Οι πρώτοι, αμέσως μετά το τέλος του Εμφυλίου, στήριζαν κεντρώες κυβερνήσεις για να τα έχουν καλά και με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φώναζαν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ελληνική Δεξιά. Το καλοκαίρι του ΄50 ξέσπασε ο πόλεμος της Κορέας κι η πολιτική τους έγινε πιο σκληρή. Στην Ελλάδα ήθελαν έναν νέο..
ηγέτη. Ο Νικόλαος Πλαστήρας ήταν άρρωστος και γρήγορα θα εγκατέλειπε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο διάδοχός του θα έπρεπε να είναι σκληρός δεξιός. Προκρίθηκε ο Παπάγος με τον Σπύρο Μαρκεζίνη να χαράσσει την πολιτική. Οι διαφωνίες με το στέμμα γρήγορα ξεπεράστηκαν με αμερικανική και ελληνική επέμβαση. Ο επιχειρηματίας Μποδοσάκης ανέλαβε να γίνει χορηγός της προσπάθειας. Έπεισε τον Δημήτρη Λαμπράκη (ΝΕΑ – ΒΗΜΑ), τον Γεώργιο Βλάχο (Καθημερινή) και τον Γιάννη Βελίδη (Μακεδονία) να στηρίξουν τον Στρατάρχη.

- διαβάστε τη συνέχεια της άκρως ενδιαφέρουσα ιστορίας και δείτε δημοσιεύματα της εποχής στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ