ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου και Καστανίδης δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη
- Ψήφος αυταρχισμού για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Με τη σύμπηξη ενός αντιδραστικού μετώπου από Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ελληνική Λύση, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «πέρασαν» το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για περιορισμό των συναθροίσεων, κάνοντας παράλληλα και δοκιμή πρακτικής εφαρμογής του πάνω στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή.
Η συζήτηση μέσα στο Κοινοβούλιο επισκιάστηκε από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κτίριο της Βουλής, όταν η αστυνομία, σε μια επίδειξη ισχύος, προχώρησε σε απρόκλητη και εγκληματική επίθεση κατά των χιλιάδων διαδηλωτών που ήταν σε εκείνο το σημείο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση εντός του Κοινοβουλίου, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλά προκλητικά για «τραμπούκους - δολοφόνους» που... «έπεσαν με μολότοφ να κάψουν αστυνομικούς».
Επί της αρχής και σε σύνολο 288 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 187, ενώ κατά οι 101. Δεκτά, κατά πλειοψηφία, έγιναν και τα άρθρα του νομοσχεδίου.
Kατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, με αιτία την επιλογή της δεύτερης να στηρίξει το επίμαχο νομοσχέδιο και την κυβέρνηση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή Γεννηματά, όπως είχε κάνει κι ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Χάρης Καστανίδης.
Τελικά, οι κ. Παπανδρέου και Καστανίδης δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, με συνέπεια αύριο (Παρασκευή) να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να εξετάσει το θέμα των διαφοροποιήσεων.
«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε η Γεννηματά.