ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

«Κώστα! Κώστα! Νομική Αθήνας, ρε!»*

Τα όσα εκτυλίχθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, με την άγρια επίθεση σε διαδηλωτές, την προβοκάτσια, το ξύλο και τα χημικά δεν αποτελούν απλά το συμπλήρωμα σε έναν άθλιο και φασίζοντα νόμο περί των συναθροίσεων.
Ούτε έχει τελικά ιδιαίτερη σημασία η ταλαιπωρία ολίγων ωρών που προκαλούν οι έξαλλοι..
«απελευθερωμένοι» αστυνομικοί στο κορμί και το αναπνευστικό σύστημα της κοινωνίας..
Αλλού δείχνει πραγματικά τα δόντια του το ακροδεξιό κράτος: στη δικαστική εξάντληση του κάθε συλληφθέντα.
Χτες επιτέθηκαν και συνέλαβαν κόσμο στο σωρό, από παιδιά μέχρι μεσήλικες, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την κατασταλτική αγριότητα, που φτάνει μέχρι την κρατική βιομηχανία συλλήψεων (τα τελευταία χρόνια είχε μειωθεί, όχι εξαλειφθεί).
Οποιοσδήποτε άνθρωπος συλλαμβάνεται σε πορεία, έχει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και μέχρι να απαλλαγεί από το άχθος της λογικοφανούς δικαστικής παράνοιας, πρέπει να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ, άπειρες ώρες αγωνίας, ψυχολογικό κεφάλαιο και άλλες προσωπικές και συλλογικές δοκιμασίες. Το κρατητήριο, δηλαδή, μερικές φορές είναι το λιγότερο μπροστά στην Οδύσσεια μιας ακόμα καφκικής φρίκης.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη θα χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα όχι για να αποδώσει μια επίπλαστη δικαιοσύνη, μα για να εξαντλήσει, να φοβίσει, να γονατίσει, να τρομοκρατήσει, να κάμψει το φρόνημα όποιας και όποιου διαφωνεί και θέλει να διαδηλώσει. Του ιδίου και των συντρόφων του στο «έγκλημα» της αμφισβήτησης.
Η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ θα κατασκευάσουν κατηγοριες και παράλληλες πραγματικότητες. Θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν τέρατα.
Καλοδεχούμενη η επιλογή τους. Μπροστά στην αθλιότητα της ηρεμίας τους, ας είμαστε όλοι τέρατα. Δηλαδή πραγματικοί άνθρωποι.
*Αυτό φώναξε σήμερα, την ώρα που μεταφέρονταν στα κρατητήρια  εννιά συλληφθέντες από την πορεία, ο πατέρας του ενός εξ αυτών στο δεκαοκτάχρονο γιο του. Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και ο Κώστας πέρασε στη Νομική Αθήνας.
- από το fb του Νίκου Σβέρκου

***
Η διαφορά μας πάντα θα είναι, πως όταν μας τραβάνε αλυσοδεμένους στην Ευελπίδων, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους, θα βρίσκονται οι πατεράδες μας, θα βρίσκεται ο πατέρας του 18χρονου, που σήμερα βλέποντας τον γιο του με χειροπέδες, φώναξε "ΚΩΣΤΑ! ΚΩΣΤΑ! ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΡΕ". Η διαφορά μας θα είναι πάντα, αυτή η ανατριχίλα.
- από το fb της Χρύσας Λύκου