ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ολα ήταν προαποφασισμένα για τις διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΑ

O Πάνος Χρυσοστόμου γράφει στο fb για την «αποδέσμευσή» του από τη διεύθυνση του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εύχεται καλή επιτυχία στους συναδέλφους του, αφήνει όμως αιχμές για τους χειρισμούς της διοίκησης αναφέροντας ότι για τις θέσεις στελεχών όλα είχαν προαποφασισθεί.
Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Π. Χρυσοστόμου αναφέρει:..
 "Αποχαιρετώντας το Δεύτερο...
Φίλες και φίλοι, είναι πάντα στη διακριτική ευχέρεια κάθε εταιρείας να διαλέγει τα στελέχη με τα οποία θα συνεργαστεί, ακόμα κι αν πρόκειται για την ΕΡΤ, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Εξαιτίας αυτού μπορώ να αντιληφθώ πλήρως πως στην παρούσα συγκυρία δεν χρειάζονταν κάποιον σαν κι εμένα στη Διεύθυνση του Δεύτερου, γι αυτό και σήμερα με αποδέσμευσαν από αυτή. Δεν κατάλαβα απλώς γιατί χάσαμε τόσον χρόνο με «προσκλήσεις ενδιαφέροντος», «συνεντεύξεις ενδιαφερομένων» κλπ για τις θέσεις των στελεχών, αφού όλα είχαν προαποφασισθεί. Γιατί είδαμε όλοι τα δημοσιεύματα που υπήρξαν και δεν διαψεύστηκαν, μέρες πριν ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός, με αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα ως σίγουρα για τις θέσεις και εν συνεχεία αυτά τα ίδια πρόσωπα να είναι που τοποθετήθηκαν. Αν με κάποιο τρόπο αποδειχθεί πως οφείλεται σε …σύμπτωση, συγχωρήστε με ειλικρινά γι αυτή την κακοήθεια... Και για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς κανένας συνάδελφος από τους συγκεκριμένους δεν ευθύνεται για αυτό, παρά μόνο οι χειρισμοί της διοίκησης.
Στον μικρό απολογισμό που συνηθίζεται, μεταξύ όλων των δράσεων αυτούς τους 21 μήνες στο Δεύτερο θέλω να θυμάμαι πάντα, πως αγκαλιάσαμε με ειλικρινή αγάπη και ανιδιοτέλεια για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο οργανωμένα, τους νέους καλλιτέχνες. Με την «Πρώτη ακρόαση» έφτασαν στα χέρια μας περισσότερα από 1200 νέα τραγούδια. Ακούσαμε τι είχαν να μας πουν, συμβάλλαμε σε κάποια από τα όνειρα τους. Είμαι πάντα ευγνώμων που και οι ίδιοι το επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους κι αν κρατήσω μόνο αυτό από τη θητεία μου στο Δεύτερο, θα έλεγα πως φεύγω ικανοποιημένος.
Είναι μερικά ακόμα (επαναφορά των θεατρικών εκπομπών, των εκπομπών για παιδιά, δημιουργία εκπομπής φιλοζωϊας, επαναφορά σημαντικών παραγωγών του Δεύτερου, προσθήκη νέων, συναυλίες κ.α.) κι ελπίζω να γίνουν και πολλά περισσότερα και καλύτερα στις μέρες που θα έρθουν.
Λόγω… «covid 19» δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε ποτέ την συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία ανά την Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη και είχαμε προαναγγείλει, αφού αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε δύο από τις δράσεις της. Και 2-3 άλλα σχέδια που δεν τα αναφέρω καν. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου από όλα τα πόστα (κάποιους πιο πολύ από άλλους, ξέρουν εκείνοι…) όλους τους ακροατές και ακροάτριες μας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια των τελευταίων σχεδόν δυο χρόνων για ένα Δεύτερο χωρίς δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, άλλους που διαφώνησαν δημιουργικά και φυσικά τους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν. Και τους προτρέπω να συνεχίσουν, διότι το Δεύτερο που βλέπω και ακούω εγώ, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα κόντρα στην «περίεργη» αυτή εποχή, για να μη γράψω κι άλλα…
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην Μαρία Κοζάκου που αναλαμβάνει σε μια αληθινά δύσκολη συγκυρία αυτό το πρόγραμμα. Εκτιμώ πως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι όσο καλύτερα μπορέσουμε. Διότι είμαστε πλέον σε μια κατακερματισμένη Ραδιοφωνία εξαιτίας του νέου Οργανογράμματος που έφτιαξε η διοίκηση της ΕΡΤ και που ουσιαστικά καθιστά εκ νέου (όπως και τότε επί Νέριτ) το ραδιόφωνο τον «φτωχό συγγενή» αυτής της εταιρείας. Ειρήσθω εν παρόδω, ομοίως καλή επιτυχία και στον Φώτη Απέργη που προΐσταται αυτής της ίδιας νέας προσπάθειας για το σύνολο των μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΑ. Αν πετύχουν θα είναι επιτυχία όλων μας. Θα είναι όλης της ΕΡΤ και δεν χωρούν προσωπικές επιδιώξεις εδώ.
Να είστε όλοι και όλες καλά και φυσικά θα συνεχίσουμε να τα λέμε μέσα από τις Ροκ Συναναστροφές και το ERT sessions - By:Ροκ Συναναστροφές όσο υπάρχουν. Καλό καλοκαίρι!