ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ξέρει να βρίσκεται πάντα στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ισχυρίζεται ότι δεν είναι συνεργάτης του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα. Η θέση του είναι κατανοητή και εμφανώς δύσκολη. Ο πρώην, κατά δήλωσή του, και επί χρόνια συνεργάτης του, πριν περάσει στην ευρύτερη γαλάζια αγκαλιά, χαρακτηρίστηκε από τη Ν.Δ. και τα φιλικά της μίντια ως η επιτομή της «νέας διαπλοκής του..
ΣΥΡΙΖΑ», ο αναξιόπιστος επιχειρηματίας με τα βοσκοτόπια.
Ο υπουργός Εσωτερικών, όμως, ξέρει να ελίσσεται καλά στο πολιτικό σκηνικό, έχοντας περάσει από όλους σχεδόν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους τα τελευταία 30 χρόνια: αρχής γενομένης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ (γραμματέας το 1990), ένα φεγγάρι στον Συνασπισμό (1991), ύστερα υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ (αντιδήμαρχος Πειραιά) με στενές σχέσεις με τον Κώστα Λαλιώτη, φλέρταρε με την κεντροδεξιά επί Γιώργου Παπανδρέου (όταν δεν ευοδώθηκε αυτή η συνεργασία) για να καταλήξει σήμερα υπουργός της Ν.Δ.
 Υπάρχει όμως μια κρίσιμη περίοδος που αποσιωπάται στη δημόσια αφήγηση των γεγονότων της διετίας 2015-2016, στην οποία ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο μέχρι τότε βασικός συνεργάτης του Χρήστος Καλογρίτσας (εκδότης της εφημερίδας «Η Πρώτη») διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Οι δυο τους διατηρούσαν παραπάνω από εξαιρετικές σχέσεις και έστησαν μαζί στις αρχές του 2000 την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, που είχε έντονη παρουσία στο ΜEGA και στον ΔΟΛ.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πετυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του, ξέρει πάντα να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα.
- από ρεπορτάζ του Κ. Ζαφειρόπουλου στην ΕφΣυν με τίτλο «Η διπλή μετεγγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» (ολόκληρο εδώ)