ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΚΕΔ: Επιχείρηση συγκάλυψης Ζούλα και εργοδοτών

Ανακοίνωση της παράταξης (ΕΣΗΕΑ) "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων":
Σε πλυντήριο για τις ευθύνες εργοδοτικών και κυβερνητικών στελεχών σε ΜΜΕ την ΕΡΤ το ΑΠΕ , σε εφημερίδες και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά από τους κινδύνους της πανδημίας στους χώρους εργασίας, έχουν μετατρέψει την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με τους εργαζόμενους να..
υποχρεώνονται να δουλέψουν όπως-όπως και απλήρωτοι και με τους ανέργους να μένουν ανασφάλιστοι αφού αντιμετωπίζουν την κοροϊδία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ότι ΔΗΘΕΝ θα πληρώσει για όλους τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ και για τα θύματα της πανδημίας το ασφάλιστρο στον ΕΔΟΕΑΠ. Στην πραγματικότητα όμως τους κρεμάει με εισοδηματικά κριτήρια.
Ήδη γυρίζουν άρον-άρον τους δημοσιογράφους στις θέσεις τους, χωρίς ΚΑΜΙΑ ουσιαστική διασφάλιση της υγείας τους, αφού υποχρεώνονται να εργαστούν στο ρεπορτάζ αλλά και σε γραφεία - εγκαταστάσεις τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας και δίχως προηγούμενους και συνεχείς ελέγχους από τον ΕΟΔΔΥ και το ΣΕΠΕ.
Οι γιατροί εργασίας έχουν υποκατασταθεί από εταιρίες ασφαλείας και στις επιλογές νέων στελεχών στην ΕΡΤ κόπηκαν κάποιοι που ζήτησαν μέτρα προστασίας των συναδέλφων από τον κορωνοϊό. Κι ήρθαν άλλοι από τον Πέτσα.
Πρόκειται για τη συνταγή που εφαρμόζει η διοίκηση Ζούλα-Γαμπρίτσου, το τσουβάλιασμα στο newsroom που φτιάχνει ο Καφαράκης και την εντολή ότι όποιος δεν θέλει να μπει μέσα( σε τυφλά γραφεία, στούντιο κ.α.) είναι με την πανδημία!..
Έπνιξαν ακόμη και πρόσφατο ύποπτο περιστατικό στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Με την αντιπρόεδρο και την ειδική γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, να πρωτοστατούν στη συγκάλυψη και να μην ξέρουν που να κρυφτούν με τις αποκαλύψεις της ΚΕΔ και στο προχθεσινό ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Οι έξη της ΕΣΗΕΑ όμως μαζί με κάποιους συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους κάνουν τα στραβά μάτια και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αφού πρώτα νομιμοποίησαν την εργοδοτική αυθαιρεσία:

  • με το δώρο του Πάσχα πρώτη απώλεια για τους μισθωτούς και για τα Ταμεία και τον ΕΔΟΕΑΠ να είναι στο κόκκινο με τις εργοδοτικές εισφορές που μεταχρονολογήθηκαν.
  • με τις αναστολές των συμβάσεων και το πρόγραμμα συνεργασίας και παράνομη τηλεργασία που συνδυάστηκε με σφαγή στους μισθούς και οδηγεί σε απολύσεις που αναμένεται να κορυφωθούν από τον Σεπτέμβρη.
Όσα όμως συμβαίνουν στην ΕΡΤ το ΑΠΕ τα δημοτικά ραδιόφωνα και τα γραφεία τύπου νομιμοποιούν και τις αυθαίρετες μεταβολές εσωτερικών κανονισμών για προσλήψεις ημετέρων και για το πάρτι με outsourcing ( παραγωγές, λογιστήρια, μισθοδοσία, ιδιωτικοποιήσεις) με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ σε ημετέρους.
Ταυτόχρονα αποτελούν το μοντέλο για να επεκταθεί η ανατροπή των εργασιακών συνθηκών και στον ιδιωτικό τομέα. Πρώτα εφαρμόζεται η εγκύκλιος Θεοδωρικάκου στο Δημόσιο και ύστερα η ΕΣΗΕΑ ( παρανόμως) την επεκτείνει και στα ιδιωτικά.
Κάπως έτσι άρχισαν και περικοπές μισθών με μειώσεις λόγω πανδημίας αλλά και αύξηση του ωραρίου εργασίας
Προαναγγέλθηκε και … αιφνιδιαστικός έλεγχος το πρωί της Πέμπτης στο ΑΠΕ, το μεσημέρι στην ΕΡΤ, χωρίς να τολμούν να πάνε σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ.
Στην ουσία παραδίδουν τον κόσμο στην πανδημία. Άλλωστε και οι 6 έχουν βγάλει από καιρό τις μάσκες τους.
8/7/2020
Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων