ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το Protagon, το Liberal, o Μωυσής και ο Καρανίκας

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ο νέος Μωυσής ξέρουμε όμως ποιος ήταν εκείνος που πρώτος τον αποκάλεσε «νέο Μωυσή» διεκδικώντας την πατρότητα του όρου.
Βγήκε λοιπόν το Protagon, το Protagon Team για να μας πει ότι ο Νίκος Καρανίκας, ο «αξέχαστος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα» όπως τον λέει, είναι αυτός που αποκάλεσε ειρωνικά τον..
κ. Μητσοτάκη νέο Μωυσή. Γράφει:
«Μετά από μια περίοδο διαδικτυακής αγρανάπαυσης, ο κ. Καρανίκας επανήλθε δριμύτερος. Πρόσφατα αποπειράθηκε να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το προσωνύμιο "Μωυσής" χρησιμοποιώντας το όνομα με προφανώς ειρωνικό τρόπο. Μικρό το κακό θα πει κάποιος, αλλά φαίνεται ότι έσπευσε να το υιοθετήσει και ο κ. Τσίπρας, που στο τελευταίο του άρθρο στην "Εφ. Συν" έκανε λόγο για "δήθεν Μωυσή"».
Δεν είναι όμως έτσι και κάνει λάθος (sic) το Protagon. Διότι άλλος ήταν εκείνος που έδωσε το προσωνύμιο «Μωυσής» στον κ. Μητσοτάκη και όχι ο Νίκος Καρανίκας. Και δεν του το έδωσε ειρωνικά αλλά πολύ-πολύ σοβαρά.
Εγραφε λοιπόν ο Θανάσης Μαυρίδης στο Liberal τη Δευτέρα 6 Απριλίου (ΕΔΩ) - υπήρξε και σχετικό κουίζ (ΕΔΩ): «Οι Εβραίοι χρειάστηκε να περάσουν την Ερυθρά θάλασσα για να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους. Ο Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας. Έναν λαό όμως που είναι πλέον έτοιμος για την "Έξοδο"».
Σε άλλον ανήκει λοιπόν η... επιτυχία, στον Θανάση Μαυρίδη και όχι στον Νίκο Καρανίκα. Εκτός και αν το Protagon γνωρίζει κάτι περισσότερο και όντως το φιλοκυβερνητικό Liberal δεν το έλεγε σοβαρά αλλά ειρωνευόταν τον κ. Μητσοτάκη λέγοντάς τον «νέο Μωυσή». Πάσο τότε.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio