ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Το λάθος...

Κατόπιν της ιντερνετικής κατακραυγής, το σεξιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας αποσύρθηκε. Το γεγονός είναι θετικό και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της δύναμης που έχουν οι πολίτες όταν αντιδρούν στα social media.
Ωστόσο, το πολιτικό ζήτημα παραμένει και δείχνει το μείζον πρόβλημα σεξισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση και τη βιομηχανία της επικοινωνίας. Κι αυτό, γιατί το σποτ:
α) Από κάποιους φτιάχτηκε,..
οι οποίοι έκριναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αναπαραγωγή των πιο υποτιμητικών στερεοτύπων για τις γυναίκες.
β) Από κάποιους εγκρίθηκε, οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι με αυτό που είδαν. Δηλαδή τους κυβερνητικούς ιθύνοντες δεν τους ενόχλησε ότι οι γυναίκες παρουσιάζονταν ως «ανόητες» «γατούλες».
 Χωρίς διάθεση ευρωλαγνείας, πρέπει να πούμε ότι τόσο σεξιστικό ποστ δεν θα έβγαινε σε καμιά χώρα της ΕΕ -με την εξαίρεση ίσως της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Η δε ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας γεννάει νέα ερωτήματα: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ
Δηλαδή δεν το αποσύρουμε επειδή είναι απαράδεκτο το περιεχόμενό του, αλλά επειδή αντιδρά ο κόσμος κι επέρχεται ο τρισκατάρατος «διχασμός». Το να κάνει λάθος μια κυβέρνησης είναι πρόβλημα, Το να μην αντιλαμβάνεται ποιο είναι το λάθος αυτό, συνιστά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί θα το επαναλάβει.

- από το fb του Γιάννη Αλμπάνη