ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Kαταδικάζουν την διαπόμπευση τεσσάρων δημοσιογράφων

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εκστρατεία διαπόμπευσης, που διεξήχθη στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά εναντίον τεσσάρων αθλητικών δημοσιογράφων και μελών των δημοσιογραφικών Ενώσεων.
Νωρίς το πρωί της 6ης Μαϊου αναρτήθηκαν περίπου 10.000..
αφίσες στους δρόμους της Αθήνας, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Στις αφίσες εμφανίζονται οι φωτογραφίες των δημοσιογράφων με τα ονόματά τους και αναγράφονται λέξεις όπως ‘συκοφάντες’, ’ξεφτίλες του δεκάευρου’ και ‘απατεώνες’.
Οι τρεις από τους δημοσιογράφους είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και ο ένας δημοσιογράφος είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και οι δύο δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι μέλη των Ομοσπονδιών. Οι δημοσιογράφοι στοχοποιήθηκαν λόγω των άρθρων, ρεπορτάζ και σχολίων τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοι μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί δημοσιογράφοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μέχρι σήμερα είχαν διαφορετική μορφή όπως απειλές, εξυβρίσεις, ξυλοδαρμούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη φορά πήρε τη μορφή της διαπόμπευσης».
Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους δημοσιογράφους, στηρίζουν τις δηλώσεις των δημοσιογραφικών Ενώσεων και καλούν της ελληνικές Αρχές να ταυτοποιήσουν αμέσως και να ερευνήσουν τα άτομα, που βρίσκονται πίσω από αυτή την επαίσχυντη εκστρατεία.