ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων οι εκπαιδευτικοί για το «big brother» στα σχολεία

Σφοδρές και καταιγιστικές είναι οι αντιδράσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, των σχετικών φορέων και των γονέων, για την τροπολογία της υπουργού Παιδείας, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή από τους κυβερνητικούς βουλευτές και προβλέπει τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών..
Μέσης Εκπαίδευσης, Πανελλήνιας η Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, εκατοντάδες Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ακόμη και η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δημόσιας Εκπαίδευσης (συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενη στη ΝΔ) εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, τονίζουν ότι η σχολική ζωή μετατρέπεται σε «ριάλιτι σόου» και τα σχολικά μαθήματα σε «big brother» και ζητούν την απόσυρση της «άκρως αντιπαιδαγωγικής και επικίνδυνης» τροπολογίας. Μάλιστα, αύριο Τρίτη, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία προς τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και έγινε δεκτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της Αρχής.