ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

«Μετωπική» στην κινητή τηλεφωνία

Eνας ιδιότυπος επικοινωνιακός πόλεμος, απροσδιόριστης εκ πρώτης όψεως στόχευσης και εκπόρευσης είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα, με την κυβέρνηση να τον παρακολουθεί με ύποπτη απάθεια.
Ο λόγος για την αντιπαράθεση που πυροδότησε ανάμεσα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού η.. πρωτοβουλία της δεύτερης να δημοσιοποιήσει έρευνα για τις τιμές δεδομένων. Η μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού η φινλανδική εταιρεία Rewheel κατέληξε στο παγκοίνως γνωστό εύρημα, ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ακριβότερες αγορές στην Ε.Ε. στην τιμολόγηση της μεταφοράς δεδομένων.
Η μελέτη της Rewheel έχει προκαλέσει αφ’ ενός την έντονη αντίδραση των δύο από τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, της Vodafone και της Wind -με την Cosmote να αποφεύγει μέχρι στιγμής να πάρει θέση-, αφ’ ετέρου τη μετωπική σύγκρουση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με την Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) για το ποια θα έχει την αρμοδιότητα στην εποπτεία της αγοράς. Χαρακτηριστική της έντασης είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Wind η οποία τονίζει ότι «επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της» σε σχέση με την επίμαχη μελέτη.
- από ρεπορτάζ της ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)