ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Σκέρτσος

«Εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη» - Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα όσα ανήρτησε στο fb για τη δίκη Τοπαλούδη (δείτε ΕΔΩ).
Μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων ο έμπιστος του..
πρωθυπουργού Κυριάκου εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση, όπως λέει, παρερμηνεύθηκε και προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή του- αντιδράσεις. Την ίδια ώρα ο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».
Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:
«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.
Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.
Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».
 Η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:
«Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς "η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα", όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».