ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο Τράγκας, ο «νοσηρός» και οι εκλογές

«Εντός ολίγου, ολόκληρη η χώρα θα καταλάβει πόσο ασφαλής είναι από τις πράξεις και τις επιλογές του σημερινού πρωθυπουργού»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας του με ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1».
Ο Γιώργος Τράγκας είχε..
καταγγείλει πως ασκούνται πιέσεις στην ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού προκειμένου να απομακρυνθεί από τον σταθμό, δεδομένου ότι είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, και μετά την λήξη της συνεργασίας του με το σταθμό φαίνεται ότι... απασφαλίζει και με ένα μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα crashonline, κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσής του.
Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Αξημέρωτα βγήκε η τυπική ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου μου με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, μετά από κοινή συμφωνία.
Οι άνθρωποι δεν καίγονταν να την βγάλουμε πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Άλλος καιγότανε.
Αυτός δεν έχει covid-19 αλλά είναι εμπύρετος και έχει βαθύτατη νοσηρότητα, απέναντι σε όσους τον αμφισβητούν ή έχουν αντίθετη άποψη ή τον κρίνουν για τα έργα και τις ημέρες του.
Θεωρεί εαυτόν μοναδικό σε πολιτική σκέψη, οξύνοια και βαθύνοια. Δεν έχει ακόμη καταλάβει την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε. Δεν τον αγγίζει η επώδυνη πραγματικότητα. Έχει πάντα εκείνο τον πάγο ψυχής, που του επιτρέπει να διώχνει καθαρίστριες και ταυτόχρονα τις προτρέπει να γίνουν επιχειρηματίες. Εντός ολίγου, ολόκληρη η χώρα θα καταλάβει πόσο ασφαλής είναι από τις πράξεις και τις επιλογές του σημερινού πρωθυπουργού. (...)
Άνοιξαν χθες τα μαγαζιά αλλά η κίνηση, όπως μου είπαν εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων ήταν ελάχιστη. Δυστυχώς η κυβέρνηση, ο κος Τσιόδρας και τα κανάλια, έχουν εμποτίσει την κοινωνία με έναν ιό φοβίας και πολλοί είναι εκείνοι που απέφυγαν να πάνε να αγοράσουν κάτι που ήθελαν.
Ας ελπίσουμε ότι η λογική, η ψυχραιμία και κυρίως ο χρόνος, θα εξουδετερώσουν αυτόν τον ιό της φοβίας, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η κλινικά νεκρή από το lockdown οικονομία.
Ο εμπύρετος και νοσηρός, πανηγυρίζει μέρα παρά μέρα, για τα μέτρα που πήρε απέναντι σε μία ασθένεια που είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα.
Χθες ανακοινώθηκαν δέκα περιστατικά, μικρότερος αριθμός διασωληνωμένων και ουδείς θάνατος. Τα νοσοκομεία έχουν αδειάσει. Ο ιός συντηρείται και κατοικεί μόνο στον εγκέφαλο του νοσηρού, που τον αξιοποιεί ως εργαλείο ελέγχου μίας κοινωνίας που θα αντιμετωπίσει πρωτοφανή φτώχεια και οικονομική ύφεση. Ενώ εκείνος πανηγυρίζει για τις μεγάλες λοιμωξιολογικές επιτυχίες του, έχοντας πάντα στο πλευρό του, τους επιχορηγούμενους από φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγους, ολετήρες της εθνικής οικονομίας, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τον ύπνο τους και αγωνιούν, περιμένοντας να ακούσουν αποφάσεις, για το πότε θα δουλέψουν πάλι. Για το πότε θα φάνε πάλι ένα κομμάτι ψωμί. Ακούγονται τεράστιες ανοησίες, από την πλευρά της κυβέρνησης.
(...)
Σύμφωνα με ψιθύρους και ακριτομύθιες μέσα στην κυβέρνηση, ο νοσηρός θα επιχειρήσει να πάει σε εκλογές με το επιχείρημα: «σας έσωσα και για αυτό είμαι ο καλύτερος».
Σύμφωνα με όσα ακούγονται, θα πάει στις εκλογές αιφνιδιαστικά και πριν καταλάβει καλά η κοινωνία, ότι η πείνα, η φτώχεια και οι μολυσματικές ασθένειες που έρχονται θα κάνουν τον κίνδυνο του κορωνοϊού να φαντάζει, όπως ένα τεσσαράκι μποφόρ.
Ήδη με τα καθοδηγούμενα και καλοπληρωμένα κανάλια, δημιουργεί την απαραίτητη ατμόσφαιρα.
Τα δελτία ειδήσεων συνεχίζουν την πλύση εγκεφάλου για τον κίνδυνο από τον covid-19, εμμέσως πλην σαφώς, καταδικάζουν τα κινήματα εκατομμυρίων πολιτών εναντίον του lockdown και ενισχύουν ποικιλοτρόπως όλους τους φόβους των πολιτών, μιλώντας για δεύτερο κύμα και για το πόσο είναι ασφαλής η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατηγορούν ευθέως τον Τραμπ, τον Τζόνσον και όσους εστιάζουν την προσοχή τους στην οικονομία και στις παρενέργειες που έφερε στην Υδρόγειο ο covid-19.
Ο εμπύρετος και νοσηρός επιδιώκει έχοντας ως εξαπτέρυγα τον κο Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, να μολύνει τη σκέψη και να επιβάλλει έναν υγειονομικό ολοκληρωτισμό που τον βολεύει, αυτόν και τους φίλους του, να διαχειριστούν τα εναπομείναντα στοιχεία της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ελληνικά κανάλια αναφέρονται περιορισμένα στις δραματικές οικονομικές συνέπειες του covid-19 και οι συστημικοί παρουσιαστές προβάλλουν τον τρόμο του covid-19, σιωπώντας πλήρως για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά και σε λίγο χωρίς ψωμί.

Δηλαδή, ο εμπύρετος και μονίμως κατοικημένος από τον ιό της αλαζονείας και του αυταρχισμού, λέει σε όλους: «νικήσαμε τον αόρατο εχθρό, τώρα μπορείτε να αυτοκτονήσετε!».

Σε λίγο όλοι θα κατανοήσουν πόσο νοσηρός και επικίνδυνος είναι. Δεν είναι ανάγκη να είσαι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος για να κατανοήσεις ότι ο Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει δυνάμεις καταστολής, με το παρανοϊκό επιχείρημα: «συναθροίζεστε, κινδυνεύει η υγεία σας και εγώ στέλνω τα ΜΑΤ για να σας προφυλάξω!». Όποιος βγει στο δρόμο και διαμαρτυρηθεί θα θεωρείται μίασμα και μολυσμένος.
(...)
Μην ανησυχείτε, θα τα μάθετε όλα. Με λεπτομέρειες. Θα βγουν στην τηλεόραση, στο youtube και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα που συνεργάζονται μαζί μου. Σιγά σιγά. Όλοι οι Έλληνες θα καταλάβουν τι ρόλο παίζει ο εμπύρετος και νοσηρότατος. Οι πολιτικοί εκβιασμοί, οι κοινοί εκβιασμοί, η επιχείρηση φίμωσης ελευθέρων φωνών, η εγκαθίδρυση και εμπέδωση ενός ολοκληρωτισμού που παράγεται από καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης, θα φωτιστούν πλήρως. Έτσι θα ξέρει κάθε Έλληνας πολίτης, πώς τον έσωσαν από τον covid-19 και τον οδήγησαν στον οικονομικό καιάδα. Έτσι θα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες τι ρόλο παίζει μία οικογένεια, που έχει παντού μάτια και κυρίως στα κρατικά ταμεία.
Εσείς από την πλευρά σας αντισταθείτε σε ό,τι περιορίζει ή επιχειρεί να περιορίσει τα συνταγματικά σας δικαιώματα. Προστατέψτε με κάθε μέσον τα ανθρώπινα δικαιώματά σας και τα προσωπικά δεδομένα σας. Η ΝΔ που είναι πάνω, όπως θα φανεί σε λίγο δεν έχει καμία σχέση με τον ιδρυτή της και γενικά με τα ιδεώδη του καραμανλισμού. Δεν είναι ένα κόμμα που προστατεύει τους αστούς και τους μικροαστούς ή θέλει να λέει ότι είναι η πολιτική παράταξη των Ελλήνων νοικοκυραίων. Όλες οι πολιτικές επιλογές του νοσηρού, από τον περασμένο Ιούλιο, δείχνουν ότι μοναδικός στόχος του είναι η νομή και διατήρηση της εξουσίας και τα οφέλη όλων των μορφών που μπορεί να έχει η οικογένειά του.
(...)
Για να αντιληφθείτε, τι μας περιμένει και τι περιμένει γενικά τον κόσμο, η εταιρία κρατήσεων booking.com ανέφερε ότι έχουμε βουτιά 85% στις κρατήσεις των ξενοδοχείων παγκοσμίως. Εδώ οι ανόητοι της κυβέρνησης, έχουν κλειστές ακόμα τις οργανωμένες παραλίες και αφήνουν να λειτουργούν οι ανοικτές – ανοργάνωτες παραλίες. Δηλαδή εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη τάξη.
Ό,τι και να γίνει, όσο είμαι καλά και αναπνέω, θα επικοινωνούμε τα πρωινά. Ουδείς εμπύρετος και νοσηρός μπορεί να ανακόψει αυτή την πολύχρονη επικοινωνία, είτε αυτή παράγεται ψηφιακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, διαδικτυακά και με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Αυτή η επικοινωνία έχει χτιστεί πάνω σε πολυετή αμοιβαία σχέση και εμπιστοσύνη. Είναι εμπλουτισμένη με αισθήματα αγάπης, συμπάθειας και αμφισβήτησης. Είναι χαλυβδωμένη στο αμόνι του χρόνου. Είναι σφυρηλατημένη σε εθνικές πολιτικές και κοινωνικές δοκιμασίες. Ουδείς αλαζόνας, πολιτικός εκβιαστής, νοσηρός και εγωπαθής μπορεί να την διακόψει. Άλλωστε σε λίγο θα αντιληφθεί, ότι εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες θα λένε ακριβώς τα ίδια. Όσες δημοσκοπήσεις και αν βγάλει, ο λαός θα αποφανθεί επί των πεπραγμένων.