ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Mόλις δύο μαθητές σε τάξη με 20 παιδιά

Απουσίαζαν oι περισσότεροι μαθητές της Γ' Λυκείου

Ενα νέο σκηνικό που θύμιζε κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας με θερμομέτρηση ακόμη και θερμικές κάμερες περίμενε τους μαθητές της Γ' Λυκείου στη Γλυφάδα. Τους νέους κανόνες που έφερε ο κορονοϊός στα σχολεία αντίκρισαν για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες οι μαθητές..
της Γ' Λυκείου. «Είναι κάτι καινούργιο αυτό. Παίρνουμε τα μέτρα μας», ανέφεραν μαθητές σχολείων στην κάμερα του OPEN.
Οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπήκαν στις αίθουσες όπου τα θερμόμετρα έχουν πλέον απόσταση 1,5 μέτρου, σε διαφορετικές βάρδιες από διαφορετικές εισόδους και με τα αντισηπτικά να κάνουν έντονη την παρουσία τους. «Ημασταν 25 παιδιά και σήμερα ήμασταν 6. Είναι λίγο περίεργα», λέει ακόμη ένας μαθητής με μια ακόμη μαθήτρια να συμπληρώνει: «Κανονικά είμαστε 20 παιδιά. Σήμερα, ήμασταν δύο».
Σε λύκειο στην Αγία Παρασκευή με 107 μαθητές, σήμερα έπρεπε να εμφανιστούν στο σχολείο οι 53 αλλά τελικά από αυτούς πήγαν μόνο 20 παιδιά. Μάλιστα, οι περισσότεροι πήγαν μόνο για να υπογράψουν την αίτηση για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές ή για να δώσουν βεβαιώσεις από τους γονείς, ότι δεν θα παρακολουθήσουν το μάθημα.

Με τη μεζούρα για τις αποστάσεις

Στο Ναύπλιο για παράδειγμα τα μέτρα κρατήθηκαν κυριολεκτικά από το χέρι ενός καθηγητή, ο οποίος θέλησε με μια μεζούρα που κρατούσε, να μετρήσει αν τηρούνται οι αποστάσεις. «Είναι παιδιά, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη», επισημαίνει ο καθηγητής. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές που πήγαν σχολείο, εμφανίστηκαν με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Πάντως, οι απουσίες ήταν ηχηρές. Για παράδειγμα, στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών από τους 160 μαθητές εμφανίστηκαν οι 75 ενώ οι μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν κατέβηκαν στο προαύλιο. - πηγή: ethnos.gr