ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πολ Μέισον: ΕφΣυν και Documento ανάχωμα στους ολιγάρχες των ΜΜΕ

Τις σκέψεις του για τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία μέσα σε ένα τοξικό και ελεγχόμενο περιβάλλον αναλύει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Vice, ο Πολ Μέισον.
Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος προσφάτως… συμβούλεψε το BBC να παίρνει μαθήματα από την efsyn.gr, έγραψε ένα άρθρο με αφορμή την κυριακάτικη..
συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον στο BBC.
Σε αυτό επισημαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το μεγάλο βρετανικό δίκτυο επέτρεψε στον απερχόμενο πρωθυπουργό να πει τέσσερα μεγάλα ψέμματα χωρίς να τον διορθώσει.
Αναλύοντας περαιτέρω σημείωσε ότι «αυτό που έχουμε πλέον απέναντί μας είναι μια συντηρητική πολιτική ελίτ με στρατηγική το ψέμα και η συνέντευξη έδειξε ότι οι κλασικές δημοσιογραφικές στρατηγικές δεν λειτουργούν πια».
«Και τι θα κάνουμε;» διερωτάται ο Πολ Μέισον για να συνεχίσει λέγοντας ότι «εάν ο Μπόρις Τζόνσον κερδίσει τις εκλογές, θα χρειαστούμε αντίστοιχα εναλλακτικά μέσα με αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπου ολιγάρχες κυριαρχούν στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης: σοβαρές ιστοσελίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ποιοτικές εφημερίδες όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, ένας συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους που απολύθηκαν από φιλελεύθερο μέσο, και το Documento, ο εκδότης του οποίου έχει βρεθεί πολλές φορές στο εδώλιο επειδή αποκάλυψε σκάνδαλα διαφθοράς».
- από το efsyn.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Πολ Μέισον στα αγγλικά ΕΔΩ