ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Οι κρυμμένες ειδήσεις στα συρτάρια των αρχισυντακτών...

...και τα μεγάλα ΜΜΕ που έχουν την κυβέρνηση σε καθεστώς “προστασίας”

«Tο θέμα των fake news συγκινεί, ενδιαφέρει, τρομάζει τον κόσμο. Εμένα όμως, και το λέω εδώ και καιρό, με τρομάζει ακόμη περισσότερο ο έλεγχος των ΜΜΕ από λίγους ισχυρούς και κυρίως με τρομάζουν όχι τόσο οι ψεύτικες, αλλά οι «αόρατες», οι κρυμμένες ειδήσεις, οι ειδήσεις που δεν φτάνουν ποτέ στο κοινό παρά ..
πνίγονται στα συρτάρια αρχισυντακτών».
Aυτό δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ προστατεύουν την κυβέρνηση «κρύβοντας» ειδήσεις. Μιλώντας στην ΕφΣυν και στον Δ. Κουκλουμπέρη, ο Κ. Αρβανίτης επισημαίνει:
Μαζί με τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Γιώργο Πλειό βρεθήκαμε καλεσμένοι στη Ρόδο και μιλήσαμε για το θέμα της ενημέρωσης σε μια εκδήλωση με τίτλο «Fake news, λογοκρισία, μονοπωλιακός έλεγχος». Ξέρετε, το θέμα των fake news συγκινεί, ενδιαφέρει, τρομάζει τον κόσμο. Εμένα όμως, και το λέω εδώ και καιρό, με τρομάζει ακόμη περισσότερο ο έλεγχος των ΜΜΕ από λίγους ισχυρούς και κυρίως με τρομάζουν όχι τόσο οι ψεύτικες, αλλά οι «αόρατες», οι κρυμμένες ειδήσεις, οι ειδήσεις που δεν φτάνουν ποτέ στο κοινό παρά πνίγονται στα συρτάρια αρχισυντακτών.
Οι αόρατες ειδήσεις είναι σήμερα η μεγαλύτερη απόδειξη για το καθεστώς «προστασίας» της κυβέρνησης από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας. Και ένας τρόπος να ανατραπεί αυτό είναι η καταφυγή στα… μικρότερα ΜΜΕ, σε μέσα που δεν αποτελούν κομμάτια ενός πολυσυλλεκτικού πορτφόλιο, αλλά δίνουν την καθημερινή μάχη της οικονομικής επιβίωσης στην άγρια Δύση ενός σύγχρονου ολιγοπωλίου. Ανατρέπεται όταν στηρίζουμε έμπρακτα την Εφημερίδα των Συντακτών που κατάφερε να κλείσει επτά χρόνια στα περίπτερα.
Ανατρέπεται όταν ακούμε το «Κόκκινο» και διαβάζουμε τα άλλα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέπεται ακόμη και όταν κάνουμε κλικ σε μικρές ανεξάρτητες προσπάθειες, όπως το Press Project, δεν φοβάμαι να το πω κι ας μην είναι πολιτικά τόσο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα στα συστημικά μεγαθήρια υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες που δίνουν τη μάχη για έντιμη ενημέρωση του λαού.
- ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του Κ. Αρβανίτη στο efsyn.gr ΕΔΩ