ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ

Απονομή βραβείων Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού

Στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019) η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που..
συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των 19 σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Στον χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος δήλωσε ότι μέσα από ανάλογες δράσεις, το Αρχείο της ΕΡΤ, «ένας πολύτιμος πολιτιστικός πλούτος», είναι διαθέσιμο μέσω διαδικτύου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για να στηρίζει τις δημιουργικές προσπάθειες των παιδιών, «της γενιάς του ίντερνετ, των κοινωνικών μέσων και της ψηφιακής δημιουργίας» και να βοηθά στην υλοποίηση των ιδεών τους.
Αναφερόμενος στους μελλοντικούς στόχους της ΕΡΤ, ο κ. Γαμπρίτσος τόνισε ότι σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός ενός πειραματικού προγράμματος, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να γίνονται ταυτόχρονα δημιουργοί και αποδέκτες οπτικοακουστικού περιεχομένου.
 Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά μέσα από τη ματιά των νεότερων γενεών. Μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αυτή την καινοτόμο πρωτοβουλία.