ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Πάλι ξεγύμνωσαν προσαχθέντα οι άνδρες των ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε μετά τις μαζικές πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Με κεντρικά συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής περισσότεροι από 10.000 διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χάνια και άλλες πόλεις της χώρας.
Μετά το τέλος της πορείας..
στην Αθήνα κι ενώ τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, επικράτησε μικροένταση κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με μολότοφ, δακρυγόνα και χημικά.
Αργότερα οι αστυνομικές αρχές προχωρησαν σε δέκα προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.
Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, άνδρες των ΜΑΤ ξεγύμνωσαν έναν από τους προσαχθέντες. Οπως γραφει και topontiki αυτο φαινεται να είναι πρακτική που έχουν υιοθετήσει πλέον τα ΜΑΤ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο (δείτε ΕΔΩ). Προκαλούν συστηματικά το αίσθημα της ταπείνωσης και του εξευτελισμού στα άτομα που προσάγουν.
στην πλατεία Εξαρχείων, όπου επικρατεί ένταση.
Στους δρόμους των Εξαρχείων υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στην Πατησίων έκαναν την εμφάνισή τους και οι αύρες της αστυνομίας.
Νεαροί πέταξαν μάρμαρα και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ σε Σολωμού και Στουρνάρη έπεσαν μολότοφ. Η απάντηση της αστυνομίας ήρθε με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων...
Αποπνικτική ήταν η κατάσταση και στο κέντρο της Πάτρας από τα δακρυγόνα που έριξαν αστυνομικές δυνάμεις σε αντιεξουσιαστές που απάντησαν με ρίψη μολότοφ με τα οποία απάντησαν οι αστυνομικοί. Υπήρξαν αναφορές για δύο τραυματίες ενώ έγιναν και δεκαεννέα προσαγωγές