ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την αστυνομοκρατία

..και την καταστρατήγηση του δικαιώματος στη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη


Ανακοίνωση της  Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας:
"Ενώ οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ Κορκονέας και Σαραλιώτης κυκλοφορούν ελεύθεροι (όπως και κάθε είδους «αγαπημένα παιδιά» της εξουσίας, και «άριστοι» βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και κάθε..
βρώμικη ανηθικότητα, ενάντια στο εργατικό κίνημα και σε όσους αγωνίζονται εφαρμόζεται ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης με εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και σωρηδόν συλλήψεις, σωματικούς ελέγχους και τρομοκρατία των κατασταλτικών οργάνων, όπως έγινε ξανά και στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη.
Θύμα της κατασταλτικής μανίας και της αστυνομοκρατίας έπεσε και η ΟΚΔΕ, όπου πρακτικά της απαγορεύτηκε από την ΕΛΑΣ να διαδηλώσει με το υλικό και τα σύμβολά της! Δύο στελέχη της ΟΚΔΕ που έφερναν το υλικό της Οργάνωσης στη Συγκέντρωση των Πολιτικών Οργανώσεων της Αριστεράς που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 στα Προπύλαια (πανό, σημαίες με τα διακριτικά της οργάνωσης) προσήχθησαν βίαια στη ΓΑΔΑ (όπως και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές) χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Καθώς στους σωματικούς ελέγχους και στα προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ δεν μπόρεσαν να εφεύρουν κάτι «ενοχοποιητικό», αυτή η προσαγωγή είναι ακόμα πιο προκλητική, γιατί είχε καθαρά στόχο να παρεμποδίσει την παρουσία μιας πολιτικής οργάνωσης στη διαδήλωση. Χωρίς να τους επιτραπεί οποιαδήποτε επικοινωνία με τους συντρόφους τους και τις οικογένειές τους παρέμειναν για ώρες στην ΓΑΔΑ.
11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγοροπούλου από την ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης θέλουν να σβήσουν από την μνήμη της νεολαίας και των εργαζομένων τη δίκαιη εξέγερση της νεολαίας του Δεκέμβρη του 2008, να σπιλώσουν τους αγώνες της, να τσακίσουν κάθε εστία αντίστασης και να απαγορεύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία. Μετά από την κατάργηση του ασύλου και τα κατασταλτικά πογκρόμ της αστυνομίας, ετοιμάζουν σχέδια για τον ανοιχτό περιορισμό ή κατάργηση των διαδηλώσεων.
Δεν θα τους περάσει! Με τους μαχητικούς μας αγώνες θα δώσουμε την απάντηση στο δρόμο εμπνεόμενοι από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που εξεγείρονται ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστολή από τη Γαλλία και το Λίβανο ως την Χιλή !
Καλούμε τις οργανώσεις τις Αριστεράς και το εργατικό κίνημα να καταγγείλουν την αστυνομική τρομοκρατία και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Με ένα ταξικό Μέτωπο να τσακίσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον νεοφιλελεύθερο κανιβαλισμό!
ΟΚΔΕ"