ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ολοι με ολοσέλιδη διαφήμιση πλην του Documento

Τι ισχυρίζεται η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη
 
Για ολοκληρωτικό πόλεμο και προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού που συνεχίζεται κάνει λόγο το Documento του Κ. Βαξεβάνη σε σημείωμά του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Το Documento ισχυρίζεται ότι δεν δίνονται διαφημίσεις στην έντυπη κυριακάτικη έκδοσή του από.. μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οπως αναφέρεται «οι εφημερίδες του σαββατοκύριακου (πλην του Documento) είχαν σε συντριπτικό βαθμό ολοσέλιδη διαφήμιση της Cosmote ακόμα και αυτές που πουλούν το πολύ 1.000 φύλλα ανεξάρτητα της ιδεολογικής τoυς τοποθέτησης».
Το documentonews, που παραθέτει και σχετικές καταχωρίσεις σε άλλες εφημερίδες, αναφέρει:
(...) Οι εφημερίδες του σαββατοκύριακου που μας πέρασε είχαν σε συντριπτικό βαθμό ολοσέλιδη διαφήμιση της Cosmote ακόμα και αυτές που πουλούν το πολύ 1.000 φύλλα ανεξάρτητα της ιδεολογικής τoυς τοποθέτησης. Και βεβαίως το Documento ήταν αποκλεισμένο από το πρόγραμμα για ακόμη μια φορά. Μάλιστα, για να γίνει απολύτως κατανοητό, δεν πρόκειται για μη σύναψη καινούριας συμφωνίας, αλλά ακύρωση υπάρχουσας.
Το ερώτημα είναι προς την Deutsche Telecom είναι αν γνωρίζει ότι η θυγατρική της αποκλείει εφημερίδες από το διαφημιστικό της πρόγραμμα κατά προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Αν γνωρίζει η γερμανική εταιρεία, ότι η Cosmote στην Ελλάδα δέχεται να κάνει κάτι που όχι μόνο κανένας καγκελάριος ή μέλος της κυβέρνησης της Γερμανίας θα διανοείτο ποτέ να της ζητήσει αλλά έστω και αν κάποιος το ανέφερε σαν σκέψη θα είχε πέσει η κυβέρνηση.
Η Deutsche Telecon θα πρέπει να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του Documento από την θυγατρική της, γιατί γνωρίζει ότι ο Τύπος και στη Γερμανία και στην Ελλάδα δεν φιμώνεται στα δημοκρατικά καθεστώτα.
Και επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι, ότι και να κάνει η θυγατρική της κατά διαταγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Documento θα εξακολουθεί να κρεμιέται στα περίπτερα, και με την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική του σελίδα θα συνεχίσει να καταγγέλλει τα νοσηρά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.