ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Παραδέχεται ότι δεν έχει πτυχίο του Columbia ο Διαματάρης

Οι μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν.
Με ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Διαματάρης δηλώνει ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου, αλλά..
οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει πτυχίο. Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρει τα εξής:
«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.
»Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.
»Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».
Το θέμα έφερε στο φως η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι και ο εκδότης της γνωστής εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ».
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό που παρουσιάζει το kalami.us, το πανεπιστήμιο απαντά πως ο Αντώνης Διαματάρης έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.



Η αποκάλυψη προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι η χώρα «δεν αντέχει άλλη fake αριστεία».
«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα», τόνιζε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», πρόσθετε και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη.
Επίσης, ζητούσε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει, σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα. - πηγή: efsyn.gr