ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Κομφούζιο και δύο ταχύτητες σε Mega και One

«Υποβιβάζονται» δύο παρουσιαστές

Βροχερό είναι το κλίμα στις εγκαταστάσεις της Alter Ego στη Συγγρού μετά τις θριαμβολογίες για την απόκτηση από την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη της ταινιοθήκης του Mega. Έμπειροι γνώστες της τηλεοπτικής αγοράς εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί στην..
πράξη το μεγαλεπήβολο σχέδιο για δύο κανάλια: ένα διαδικτυακό (web) που θα εκπέμπει μέσω των ψηφιακών πλατφορμών με συνεχή ενημέρωση δηλαδή του One και ένα δεύτερο πανελλαδικής εμβέλειας, το Mega.
Και αυτό διότι θα χρειαστούν περισσότερα πλατό από το ένα που υπάρχει ήδη και από αυτά που είναι υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού. Επίσης απαιτείται η λειτουργία τουλάχιστον δύο control rooms για να βγαίνουν στον «αέρα» ζωντανές εκπομπές τις ώρες που τα δύο κανάλια δεν θα εκπέμπουν κοινό πρόγραμμα, ενώ φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν και διπλές βάρδιες τεχνικών. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το κόστος σε περίπτωση που αποφασιστεί η λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών ανεβαίνει κατακόρυφα.
Και μέχρι στιγμής υπάρχουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που πρέπει να επιλυθούν (για παράδειγμα, συμβάσεις δημοσιογράφων και τεχνικών που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, ενώ υπάρχει δεδομένη προφορική συμφωνία). Το ζήτημα αυτό έχει φέρει γκρίνιες στη Συγγρού, που εντάθηκαν μετά τη γνωστοποίηση της άφιξης πρώην μεγαλοστελεχών της τηλεοπτικής αγοράς που καταλαμβάνουν επιτελικές θέσεις στο νέο Mega.
Την ίδια ώρα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο προβλέπουν τουλάχιστον δύο «υποβιβασμούς» παρουσιαστών, από τη «Super League» όπου θα αγωνιστεί το Mega, στη δεύτερη κατηγορία του τηλεοπτικού πρωταθλήματος, στην οποία θα παίζει «μπάλα» το One.
Πρόκειται για δύο πρόσωπα που δεν σκόραραν την προηγούμενη σεζόν στους πίνακες τηλεθέασης άλλων καναλιών, πάρθηκαν ως μεταγραφές-λύσεις ανάγκης για το χαμηλών προσδοκιών One, αλλά, όπως φαίνεται, οι προπονητές του Mega δεν τα υπολογίζουν για την ομάδα που «στήνουν» μπροστά από τις κάμερες.
- από το ethnos.gr