ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μ. Τζούφη: Επιστημονικά ανεπαρκής και πολιτικά επικίνδυνος ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ

Ινστιτούτο προκλητικής πολιτικής (ΒΙΝΤΕΟ)


Αποχώρησαν από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση ως νέου προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου, καταγγέλλοντας ότι δεν απάντησε σε καμία από τις 50 ερωτήσεις που του έθεσαν για..
ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης. Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τους εναπομείναντες βουλευτές (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ελληνική Λύση) να αποφασίσουν και τυπικά την τοποθέτηση του Γ. Αντωνίου στη θέση του νέου προέδρου του ΙΕΠ, με το υπουργείο σε μια πανηγυρική ανακοίνωση να κάνει λόγο για «ευρεία, υπερκομματική πλειοψηφία» και να εγκαλεί τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διέρρηξαν το συναινετικό κλίμα» της ακρόασης.
Για τον δρα Γιάννη Αντωνίου έγραφε η ΕφΣυν προ ημερών («Κόκκινο πανί ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ», «Εφ.Συν.» 11.11.2019) ότι άνθρωποι που τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν ακραία νεοφιλελεύθερο, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός έκανε λόγο για «νοσταλγό της τρόικας».
Ο ίδιος ο κ. Αντωνίου δεν κρύβει το μένος του για τον ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιες τοποθετήσεις του, μένος το οποίο φαίνεται ότι δεν έκρυψε ούτε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, γεγονός που οδήγησε τους βουλευτές του κόμματος να αποχωρήσουν καταγγέλλοντάς τον για «προκλητική συμπεριφορά» και «κομματική εμπάθεια».
-από ρεπορτάζ της Διαλεκτής Αγγελή στην ΕφΣυν
---


Μ. Τζούφη: Επιστημονικά ανεπαρκής και
πολιτικά επικίνδυνος ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ

Εμπρηστικές και ιδεολογικά φορτισμένες χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντωνίου, νέου προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου στη διοίκηση του ΙΕΠ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου Παιδείας «δυναμιτίζει την οποιαδήποτε συναινετική διάθεση και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ θεωρούν τον κ. Αντωνίου ακατάλληλο και ανεπιθύμητο».
Στη συνέχεια, η Μ.Τζούφη έθεσε το ζήτημα της επιστημονικής επάρκειας του κ. Αντωνίου για τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, καθώς «η διδακτορική του διατριβή δε σχετίζεται με θέματα εκπαίδευσης ή διοίκησης». Επίσης, παρέθεσε τις δηλώσεις του νέου προέδρου σχετικά με την ανάγκη «να γκρεμιστεί η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε αν το «γκρέμισμα» περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στην Ειδική Αγωγή και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
«Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει σε περισσότερες από τις 50 ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αντίθετα, επέλεξε την πόλωση, την κομματική φρασεολογία και το ρεβανσισμό και η τοποθέτησή στη διοίκηση του ΙΕΠ έγινε τελικά με τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης».