ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Τέλος η Κατερίνα Γκαγκάκη από πρόεδρος της Τεχνόπολης

Tέλος και η Λυκούδη - Μπακογιάννης: Καμία σκιά, συνεχίζουμε

Δεκτή έγινε η παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση του προέδρου του ΔΣ  της τ«Τεχνόπολης». Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης αναγκάστηκε να αποδεχτεί την παραίτηση της Γκαγκάκη που παραμένει δημοτική σύμβουλος.
Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρεται:..
«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.
Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας....».
Η παραίτηση της Γκαγκάκη έρχεται μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε (και) η  Γκαγκάκη το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης φοιτήτριας του ΑΠΘ, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η ίδια μέσω των social media έχει ζητήσει συγγνώμη, πράγμα που κάνει και τώρα εμπράκτως, παραιτούμενη από το αξίωμα στο δήμο Αθηναίων.

Η αποπομπή - παραίτηση της Λυκούδη 
Την αποπομπή της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, Δήμητρας-Ινες Αγγελή-Λυκούδη, είχε ζητήσει η παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" του Νάσου Ηλιόπουλου
 «Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραθέτοντας βίντεο από τον Μάιο του 2011 στο οποίο η Λυκούδη εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών.
«Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες/τριες ως σκουπίδια, που σιωπά όταν το πλήθος ζητά αίμα. Θα θέσουμε το αίτημα μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον κύριο Μπακογιάννη να δεσμευτεί από τώρα για την παραδειγματική απομάκρυνση της κυρίας Λυκούδη από τα καθήκοντά της» ανέφερε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.