ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επαναφέρουν τα αδικήματα περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων!

Η δεξιά του κυρίου επανέρχεται μέσω του Ποινικού Κώδικα με τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακοινώνει την επαναφορά των αδικημάτων περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων. Για «κατάπτυση διάταξη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τις νέες προτάσεις ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου. Σύμφωνα με το νόμο..
περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων προβλέπεται φυλάκιση έως και 2 χρόνια για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, ο οποίος χαρακτήρισε την επαναφορά του αδικήματος «κατάπτυστη διάταξη» και  δήλωσε:
«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα. Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».
- πηγή: efsyn.gr