ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Έλενα Ακρίτα: Μαζέψτε τους κύριε Χρυσοχοΐδη...

Tις δηλώσεις του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, σχολίασε με επικριτικό τρόπο η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα που κάλεσε τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τους «μαζέψει» γιατι "εδώ λέγονται ψεύδη στον πολίτη προκειμένου να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία".
Συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα, που παρέθεσε και δύο άρθρα του Συντάγματος, αναφέρει σε..
ανάρτησή της στο Fb:
Στην εκπομπή Εκτός Γραμμής του Alpha (11:04 πμ) ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας ξεστομίζει το εξής ανήκουστο:
«Συνταγματικά και δημοκρατικά ο μόνος που μπορεί να ασκεί βία είναι η Αστυνομία. Πολύ δημοκρατικά». Επί λέξει.
Ναι, μαζέψτε τους όμως κάποτε κύριε Χρυσοχοΐδη. Γιατί εδώ λέγονται ψεύδη στον πολίτη για να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία:
Άρθρο 1β του Συντάγματος της Ελλάδας: «Ο αστυνομικός υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου».
Άρθρο 2δ: «....να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»