ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Γειά σας παιδιά...

Μετά από περίπου τρεις ώρες συνεδρίασης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «έβγαλε» τα πρώτα 16 ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΔΩ) στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Τα ονόματα ανακοινώθηκαν στον τηλεοπτικό «αέρα» της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Aλλη Διάσταση» του Κώστα Αρβανίτη που ήταν κι αυτός στη λίστα και φυσικά το γνώριζε από πριν.
Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κώστας Σκουλάς «βγήκε» ζωντανά..
από την Κουμουνδούρου ξεκίνησε την είδηση με τους 16 του ερωψηφοδελτίου τα ονόματαχαμογελώντας αμήχανα και λέγοντας στον Κ. Αρβανίτη:  «Τώρα για εσένα δεν ξέρω πώς να το αναφέρω. Να πω συγχαρητήρια;».
 «Άστο να πάει στο διάολο» ήταν η πρώτη αντίδραση του παρουσιαστή, ενώ κατόπιν  ο Κώστας Αρβανίτης σηκώθηκε από την καρέκλα του λέγοντας «δεν μπορείς να κρατάς δημόσιο χώρο όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση»,  αποχαιρέτησε λέγοντας «Σας χαιρετώ. ΕΡΤ για πάντα, ΕΡΤ παντού. Σας φιλώ» κι έφυγε από το στούντιο. Αμέσως μετά έπαιξε ένα βίντεο – αφιέρωμα με στιγμές από την παρουσία του και τους συνεργάτες του στην ΕΡΤ ενώ ακουγόταν το τραγούδι με τον Βαγγέλη Γερμανό «Γειά σας παιδιά»...\

Τι έγραψε ο Κώστας Αρβανίτης στο facebook για την υποψηφιότητά του:
Η τιμητική πρόσκληση να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημαντικά μεγάλη πρόκληση.
Στην Ευρώπη σήμερα, η ακροδεξιά εκμεταλλευόμενη την αβεβαιότητα και την αστάθεια που έφερε η οικονομική κρίση, προσπαθεί να ορίσει την πολιτική ατζέντα μέσα από την ανάδειξη του πολιτικού φόβου ως κυρίαρχου θέματος. Ο φόβος για την αλλοίωση της ταυτότητας από τους ‘άλλους’, τους ξένους, τους διαφορετικούς και ο φόβος της εγκληματικότητας, κατασκευάζονται, αναπαράγονται και προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας για να δημιουργηθεί στους πολίτες η αίσθηση
του διαρκούς κινδύνου. Η ακροδεξιά σε συνεργασία με την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, επιχειρούν να καταστείλουν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και να προωθήσουν μέτρα που ποινικοποιούν τη φτώχεια και τη διαφορετικότητα. Στην χώρα μας, το φαινόμενο αυτό έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Στα τριανταδύο χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας στο ραδιόφωνο, τον ημερήσιο τύπο και την τηλεόραση, βρέθηκα αρκετές φορές απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, υπερασπιζόμενος ανθρώπους που έγιναν στόχος επειδή ήταν σε ευάλωτη θέση. Η αξία της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτες. Προσπάθησα να αναδείξω το λόγο και τις ιστορίες των ανθρώπων που απολύθηκαν, διαπομπεύτηκαν, εκτοπίστηκαν, αποκλείστηκαν αλλά και των συλλογικοτήτων που τους υπερασπίστηκαν. Το δικαίωμα για καθαρή ενημέρωση, ισότητα, και κοινωνική δικαιοσύνη ήταν και είναι ο πυρήνας της δουλειάς μου. Αρκετά συχνά στοχοποιήθηκα για αυτά. Πολλά χρονια, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, συνεργάστηκα στην επεξεργασία διαμόρφωσης πολιτικών κοινωνικής ένταξης, μείωσης των προκαταλήψεων και οικοδόμησης τόπων και συνδέσμων συνύπαρξης για συμπολίτες μας που αρκετοί θεωρούν ‘ξεγραμμένους’, όπως οι εξαρτημένοι από ψυχοδραστικές ουσίες. Είναι σημαντικό να αναδειχθεί η φωνή εκείνων που βιώνουν τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση και βρεθήκαμε μαζί στην πρώτη γραμμή σε κοινές μάχες για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία χωρίς ζώνες αποκλεισμού.
Ο έλεγχος της πολιτικής υπήρξε το αντικείμενο της δουλειάς μου. Ως δημοσιογράφος, πήρα θέση σε αυτά που συνέβαιναν χωρίς να σφυρίζω αδιάφορα. Δεν πιστεύω στο μύθο της πολιτικής ουδετερότητας στη δημοσιογραφία, όταν οι πολιτικές δημιουργούν θύματα, κατασκευάζουν παρίες και μετατρέπουν τους ανθρώπους σε αριθμούς. Η ορθή ενημέρωση, η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνηγορία, αποτελούν τις πρωταρχικές υποχρεώσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι χρειάζεται να παίρνουν θέση ως ενεργοί πολίτες απέναντι σε φαινόμενα αυταρχισμού και καταστρατήγησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Αυτά τα χρόνια προσπάθησα να είμαι συνεπής στις αρχές και τα πιστεύω μου και με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του Σύριζα να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του για την Ευρωβουλή, για να συνεχίσω να δίνω μάχες από ένα διαφορετικό ρόλο. Με τη συμμετοχή μου πλέον στις Ευρωεκλογές εκτίθεμαι στη κρίση των πολιτών στοχεύοντας σε μια Ευρώπη συνύπαρξης και αλληλεγγύης.
Απέναντι στην Ευρώπη της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, οραματιζόμαστε την Ευρώπη των νεανικών μας προσδοκιών, της ισότητας, των δικαιωμάτων, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.
Αντί της Ευρώπης του φόβου και των κλειστών συνόρων, οραματιζόμαστε την Ευρώπη της ελπίδας, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας.