ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Το ορφανό πουλάκι της κεντροαριστεράς...

...και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ... reunion με Άννα και Μπαρόζο

Γράφει ο Τσαγκρής Νίκος

Ένα ορφανό κεντροαριστερό πουλάκι μού... κελάηδησε ότι, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών, έγινε το «έλα να δεις».
Του ζήτησα λεπτομέρειες εξηγώντας του ότι η έκφραση «έλα να δεις», πέρα από πολιτικά ανάρμοστη ως... λαϊκιστική, γίνεται και αβάσταχτη αν ο εκφραστής της δεν προχωρήσει σε περαιτέρω εξηγήσεις: «Έγινε κάτι σαν reunion αξιωματούχων της μεγάλης ελληνοευρωπαϊκής των εκσυγχρονιστών σχολής∙ μόνο ο... Σόιμπλε έλειπε» ανταποκρίθηκε το εν λόγω..
«ορφανό πουλάκι»∙ και συνέχισε το κελάηδισμα γι’ αυτό το «κάτι σαν reunion» των Δελφών σιγοτραγουδώντας μου... αποδείξεις και ονόματα
Λοιπόν, που λέτε, το «ορφανό κεντροαριστερό πουλάκι» αναφέρθηκε ειδικά σε τρία ονόματα (Μπαρόζο - Βενιζέλος - Διαμαντοπούλου), τα οποία, «στο πλαίσιο της συνεύρεσής τους στο Φόρουμ των Δελφών», το... reunion» που λέγαμε, «ανανέωσαν την ευρωσυστημική - εκσυγχρονιστική φιλία που τους συνδέει από τα χρόνια της αγαστής μνημονιακής συνεργασίας τους (2009 - 2014) συμφωνώντας ότι το ελληνικό και ευρωπαϊκό μέλλον (τους) είναι Δεξιά: «απέναντι στα Προοδευτικά Μέτωπα που επιχειρούνται σε Ελλάδα και Ευρώπη απ’ τον Τσίπρα».
Με δικά μου λόγια, τώρα, και εντελώς ερμηνευτικά -δεδομένου ότι το «ορφανό κεντροαριστερό πουλάκι» ήταν άκρως λαλίστατο και εξαιρετικά δυσνόητο- θα προσθέσω μόνο το σκανδαλώδες των πληροφοριών που μου μετέφερε:

* Στο λεγόμενο «reunion» ο Βενιζέλος επιδοκίμασε τη Διαμαντοπούλου για το... άλμα της προς τη Ν.Δ., που «σημαίνει και αποδοχή του δόγματός του για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».
* Στο ίδιο «reunion», «Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου υπέβαλαν», λέει, «στον Μπαρόζο την ιδέα της δήλωσης υπέρ Μητσοτάκη». Κι εκείνος... «ψήθηκε».
*******
Και την έκανε: «Οι αγορές περιμένουν νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, γι’ αυτό και δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας»
Ύστερα ήρθε η έμπρακτη εμπιστοσύνη των αγορών (δεκαετές ομόλογο) που, αποδομώντας τη δήλωση του κ. Μπαρόζο - Goldman Sachs, δίνει υπόσταση στις πληροφορίες ότι ήταν υποβολιμαία. Και, κατά κάποιον τρόπο, φανερώνει τους υποβολείς. Αφού, μετά και τη διάψευσή της, το μόνο που εκφράζει είναι το δόγμα του Ευ. Βενιζέλου και της παρέας του (Σαμαράς - Λοβέρδος - Βορίδης - Γεωργιάδης - και, τώρα, Διαμαντοπούλου) για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Μιας παρέας που, με τη συμμετοχή του δηλωσία πρώην πρόεδρου της Κομισιόν και νυν... μη εκτελεστικού προέδρου της Goldman Sachs, διεθνοποιείται καθιστώντας το δόγμα Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ... διεθνές ζητούμενο. Και όχι «εθνικό ζητούμενο», όπως κατά λάθος έγραψε ένα άλλο εκλεκτό μέλος της ίδιας παρέας, ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω το ευφυές σχόλιο Παπαδημούλη για τον Μπαρόζο (tweet) μετά τη δήλωσή του: «Ο Μπαρόζο, ο πιο αποτυχημένοςπρόεδρος της Κομισιόν, ο Μπαρόζο των ‘περιστρεφόμενων θυρών’, από την Κομισιόν στην Goldman Sachs, δεν είπε λέξη σήμερα στους Δελφούς για το έλλειμμα 15,1% που άφησε το 2009 η Ν.Δ., όταν ήταν αυτός πρόεδρος. Δεν ήξερε, λέει... Θλιβερά αναξιόπιστος!»
*******
Πέρα απ’ το γεγονός ότι, επισημαίνοντας το μπαρόζιο ασχολίαστο («δεν είπε λέξη σήμερα στους Δελφούς για το έλλειμμα 15,1% που άφησε το 2009 η Ν.Δ.»), φωτογράφισε την ένταξη του «πιο αποτυχημένου πρόεδρου της Κομισιόν» στο λόμπι της «στρατηγική ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» με εκείνο το «ο Μπαρόζο των ‘περιστρεφόμενων θυρών», ο κ. Παπαδημούλης έθεσε στο τραπέζι των ευρωεκλογών το θέμα της διαφθοράς (των λόμπυ, της διαπλοκής συμφερόντων κ.λπ., κ.λπ.), που, ιστορικά πια, ταλανίζει την Κομισιόν.
Διότι ο Μπαρόζο (από την Κομισιόν στην Goldman Sachs) είναι το τελευταίο σύμπτωμα των "περιστρεφόμενων θυρών" που λειτουργούν ακατάπαυστα στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών: «...Στη νέα του ομάδα του ο πρόεδρος Χεμπιστεύτηκε τη θέση του επιτρόπου Ενέργειας και Κλίματος στον Μιγκουέλ Αρίας Κανέτ, πρώην πρόεδρο της πετρελαϊκής εταιρείας Petrologis Canarias» περιέγραφε το πήγαινε - έλα των "περιστρεφόμενων θυρών" η "Monde diplomatique" προ πενταετίας. Και πρόσθετε ότι επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων ορίστηκε ο Πιερ Μοσκοβισί, (σοσιαλιστής) Γάλλος πρώην υπουργός, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του "Κύκλου Βιομηχανίας", ενός λόμπι βιομηχάνων....
Είναι περιττό, φαντάζομαι, να πούμε ότι ο αναφερόμενος ως πρόεδρος Χ είναι ο... εντιμότατος «φίλος μας» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Και είναι ο ίδιος που «άνοιξε» στον Μπαρόζο την «περιστρεφόμενη θύρα» της Κομισιόν με την έξοδο στραμμένη προς την αποκρουστική Goldman Sachs: Για να γίνει ο... μη εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας που θησαύρισε απ’ την ελληνική κρίση.
 - το κείμενο του Νίκου Τσαγκρή είναι απο την Αυγή της Κυριακής