ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Viva Pedro!

Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της 21ης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ στην Ισπανία στις 22 Μαρτίου, το πολυαναμενόμενο «Dolor y Gloria», η ΕΡΤ2 κάνει ένα αφιέρωμα στον πιο γνωστό Ισπανό σκηνοθέτη όλων των εποχών. Μέσα από τρεις χαρακτηριστικές ταινίες του, τις «Αμαρτωλές Καλόγριες», «Το Μυστικό μου Λουλούδι» αλλά..
και το «Δεν Κρατιέμαι», θα ταξιδέψουμε στο υπέροχο χάος της Ισπανίας που αλλάζει μέσα -αλλά και από- τις ταινίες του.
***
Το πρώτο μέρος μιας δημοσιογραφικής αποστολής στη Βενεζουέλα, τη χώρα της… δίαιτας, όπως δηκτικά την αποκαλούν οι κάτοικοί της, παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος στην εκπομπή «ROADS», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 00:15 στην ΕΡΤ1. Ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί και καθημερινοί άνθρωποι μιλούν για τον Τσάβες, τον Μαδούρο και τον Γουαϊδό, το πετρέλαιο και τις ΗΠΑ, τη δημοκρατία και τις ελλείψεις στα τρόφιμα, την ανασφάλεια και την επιμονή ενός λαού που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής.
***
Στο ελληνικό ντοκιμαντέρ άνω των 50 λεπτών «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη, που απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer και το project: Intimate Outsiders σε σκηνοθεσία Roser Corella και παραγωγή Roser Corella, Ana Catalá, Moving Mountains Films (Γερμανία) απονεμήθηκαν τα βραβεία της ΕΡΤ στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ στη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον.