ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Ποιος μίλησε; Α, ο Κωστάκης; Τότε δεν έχει καμία σημασία

Μέσα από τη στήλη του "Στίγμα" στα ΝΕΑ απαντά ο σχολιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα όσα έγραψε ο (Κωστάκης) Βαξεβάνης σε κείμενό του στο documentonews υπό τον τίτλο «Δημοσιογράφοι που λειτουργούν με κέρμα». Στο κείμενό του (ΕΔΩ) ο Βαξεβάνης ασκεί κριτική σε συναδέλφους του στο συγκρότημα Μαρινάκη (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ) με αφορμή τα όσα έγραψαν τις τελευταίες ημέρες.
Ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα» απαντάει μέσω του σχολίου που ακολουθεί:.
"Παραισθήσεις
Θα κλείσω για σήμερα με ένα ιστορικό περιστατικό, το οποίο έχει ως πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας, έναν από τους δεινότερους ρήτορες που πέρασαν από την πολιτικη ιστορια της χώρας.
Μια φορά λέει, ο Γεώργιος Παπανδρέου, αγόρευε στη Βουλή, σε μια ταραγμένη από τα πολιτικά πάθη περίοδο. Στο κλίμα της εποχής, βουλευτής της δεξιάς προσπαθουσε να τον αποσυντονίσει υβρίζοντάς τον συνεχώς. Απτόητος ο Γεώργιος Παπανδρέου από τις διακοπές, συνέχισε να απευθύνεται στο σώμα, ώσπου αιφνιδίως σταμάτησε,:
-Ποιος μιλησε;
-Εγώ, εγώ φώναξε περιχαρής, διότι τα κατάφερε επιτέλους, ο διακοψίας.
-Α εσείς; Τότε δεν έχει καμία σημασία, είπε ο Γέρος της Δημοκρατίας και συνέχισε.
Θυμηθηκα το περιστατικό, με αφορμή κάτι φληναφήματα περι δημοσιογραφίας, ΔΟΛ και άλλων τινών που αναρτησε σε site του, ο his master’s voice εκδότης Βαξεβάνης, ένα ακόμη φαινόμενο και αυτός του καιρού μας. Ο κακομοιρης έχει παραισθήσεις. Κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, και νομίζει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εμ, δεν είμαστε. Ούτε θα γίνουμε. Μην πασχίζει λοιπόν να μας εξομοιώσει. Χαμένος χρόνος.
-Ποιός μιλησε;
-Α εσείς; Τότε δεν έχει καμία σημασία, Κωστάκη…"