ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η «πολιτική του πληκτρολογίου» πέτυχε μια μεγάλη νίκη

Πολλές φορές ακούγεται απαξιωτικά ο χαρακτηρισμός «κάνει πολιτική μέσω Facebook» ή «πολιτική του πληκτρολογίου». Αυτός ο χαρακτηρισμός αποτελεί μετεξέλιξη του παλιότερου (κι εξίσου απαξιωτικού) χαρακτηρισμού «πολιτική καφενείου». Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που υπονοείται ότι στους χώρους ανοιχτής συζήτησης (ψηφιακούς ή μη ) δεν μπορεί να παραχθεί πραγματική πολιτική..
γιατί αυτή παράγεται αποκλειστικά είτε στα κομματικά γραφεία είτε στις συνελεύσεις είτε στους δρόμους. Επιπλέον στα social media και τα καφενεία ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει οτιδήποτε. Η «κανονική πολιτική» γίνεται μόνο από όσους έχουν τη σχετική εξουσιοδότηση και μόνο με βάση προκαθορισμένη (από τους ίδιους) ατζέντα.
Η «πολιτική Facebook» πέτυχε όμως σήμερα μια μεγάλη (και υλικότατη) νίκη: Η καθαρίστρια από τον Βόλο αποφυλακίστηκε. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι αν χιλιάδες άνθρωποι δεν εξέφραζαν την αγανάκτησή τους στο Facebook και το Twitter, η καθαρίστρια θα ήταν ακόμα πίσω από τα κάγκελα. Κυβέρνηση, δικαστές, κόμματα και φορείς τοποθετήθηκαν μόνο αφού είχε γίνει το θέμα viral.
- διαβάστε τη συνέχεια στο μπλογκ agitatoras EΔΩ