ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Πανάκριβη η τεχνολογία στα μικροατυχήματα

H τεχνολογία που έχει εισαχθεί στα αυτοκίνητα μπορεί να σώζει ζωές ωστόσο σε μικροατυχήματα μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα εξαιτίας των αισθητήρων που διαθέτουν πλέον τα περισσότερα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, οι αισθητήρες στους..
πλαϊνούς καθρέπτες για άλλα οχήματα στα τυφλά σημεία, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας είναι μερικά από τα συστήματα που θα κοστίσουν πολλά χρήματα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα εμπλακούν σε μικροατυχήματα και μπορούν να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της επισκευής έως και 3.000 δολάρια ή 2.650 ευρώ!
Τη στιγμή μάλιστα που σχεδόν ένας στους τρεις αμερικανούς αλλά και ευρωπαίους δεν μπορούν να αντέξουν ένα απρόσμενο κόστος επισκευής μόλις 500 δολαρίων (437 ευρώ) η εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα παροτρύνει τους καταναλωτές να αυξήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους ώστε να καλύπτονται οι επισκευές των προηγμένων συστημάτων.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)