ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Οι «κυρίως ύποπτοι» και η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας

Eνα χειμωνιάτικο πρωινό τον Δεκέμβριο του 1984 ο πανεπιστημιακός Ηλίας Νικολακόπουλος μαζί με 13 άλλους ανύποπτους πολίτες πληροφορήθηκε απο μια μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα οτι ήταν ένας απο τους ''κυρίως υποπτους'' για συμμετοχή στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.
Τον Σεπτέμβριο του 2002 η δημοσιογράφος Ιωάννα Σωτήρχου διάβαζε σε εφημερίδες και άκουγε ..
απο τηλεοπτικούς σταθμούς συναδέλφους της να λένε γι αυτήν οτι ''θα συλληφθεί απο μέρα σε μέρα'', ελεγαν οτι ηταν μέλος της ιδιας οργάνωσης.
Τα παραπάνω είναι δυο απο τις 20+1 ιστορίες κιτρινισμού  που περιλαμβάνονται στο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιαννη Παντελάκη.  Το βιβλίο «Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας / 20+1 ιστορίες κιτρινισμού» (εκδόσεις Θεμέλιο) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και ο Ηλ. Νικολακόπουλος με την Ιωάννα Σωτήρχου θα είναι δύο απο τους ομιλητές της εκδήλωσης. Τρίτος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα. Την παρουσίαση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.
Οσοι πιστοί...

Διαβάστε: Τι θυμήθηκε ο Γιάννης Παντελάκης...