ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

2,3 εκατ ευρώ για 550 απολυμένους του ΔΟΛ και του Πήγασου

Αναμένεται έγκριση από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την παροχή βοήθειας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για 550 απολυμένους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, στηρίζει η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τα χρήματα προορίζονται για την εκπαίδευση και καθοδήγηση 550 media εργαζόμενων που απολύθηκαν από μεγάλες..
εκδοτικές εταιρείες και συγκεκριμένα ΔΟΛ, Εκδόσεις Έθνος και Πήγασος Εκδοτική, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί σειρά μέτρων, σε συνεργασία με το European Globalisation Adjustment Fund (EGF), για τη παροχή επαγγελματικής καθοδήγησης, επανεκπαίδευσης, επιχειρηματικής συμβουλευτικής και επιδομάτων. Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, την περίοδο 2011-2017 σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις καθημερινών και περιοδικών εντύπων στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις των εφημερίδων έπεσαν από 144 εκατ. αντίτυπα το 2011 σε 57 εκατ. το 2017 και οι πωλήσεις των περιοδικών από 60 εκατ. αντίτυπα σε 23 εκατ.
Για να τεθεί σε ισχύ, η οικονομική βοήθεια πρέπει να εγκριθεί και από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 29 Νοεμβρίου.