ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ανοχή της ΕΣΗΕΑ απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Επιστολή Τσαλαπάτη - "Κυβερνητικός εμφύλιος στην ΕΡΤ και απειλή για μαύρο από την ΝΔ"

Mε επιστολή του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο π. Α’ Αντιπρόεδρος και π. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνει την ανοχή της ΕΣΗΕΑ απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και στην απόπειρα αθώωσης προσώπων και ευθυνών για το Μαύρο της ΕΡΤ,..
αφού αρνείται να κάνει αναίρεση κατά της απόφασης η οποία ανοίγει το δρόμο για επάνοδο του Σ. Κεδίκογλου στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ. Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:
Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Υπ’ όψη:
1. Προέδρου Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και μέλους Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ κ. Μ. Αντωνιάδου
και
2. Προέδρου Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ και Γεν. Γραμματέα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ κ. Σ.
Καπάκου
Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σας έθεσα το ζήτημα της απόφασης υπ. αρ. 3640/2018 του Εφετείου Αθηνών, που αφορά την υπόθεση. Σ. Κεδίκογλου.
Στο ερώτημά μου πότε θα κατατεθεί αναίρεση κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία πλήττει, κατά τη γνώμη μου, την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και αθωώνει τις ενέργειες για την επιβολή μαύρου στην ΕΡΤ κατά την περίοδο 2013, δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση.
Δεδομένου ότι η σχετική απόφαση έχει κοινοποιηθεί από τις 17/9/2018 και η προθεσμία των 30 ημερών για την αναίρεση λήγει στις 18/10/2018 και επειδή προκύπτει εκκωφαντική σιωπή του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ για τα θέματα αυτά, μπορώ να θεωρήσω ότι κάποιοι επιδιώκουν την εκπνοή των 30 ημερών προκειμένου να οδηγηθεί σε παραγραφή η όλη υπόθεση.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι κατά την περίοδο της συζήτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών( Σεπτέμβριος 2014) το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ με Πρόεδρο πάλι τότε την κα Μ. Αντωνιάδου και Γεν. Γραμματέα την κα Μ. Κατσίμη, δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει μάρτυρας εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, με αποτέλεσμα η συζήτηση να γίνει σχεδόν ερήμην με την παρουσία μόνο του εξουσιοδοτημένου δικηγόρου. Οι χειροπέδες, όμως, στην ενημέρωση και η σκανδαλώδης διαχείριση της «ΔΤ» και της «ΝΕΡΙΤ» είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας στην Αθήνα και στο Στρασβούργο, τόσο για παραβιάσεις ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όσο και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Συνεπώς έχει ιδιαίτερη σημασία η στάση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, στην οποία υπάρχει προκλητική συμπόρευση στελεχών, συντηρητικών πολιτικών θέσεων δεξιών κυριών και εκφράσεων με εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το εκπληκτικό είναι ότι η ετερόκλητη αυτή πολιτική συνεργασία στην ΕΣΗΕΑ επεκτείνεται και στην ΠΟΕΣΥ (Ε. Ριζεάκου- Μ.Τουφεξή) και οι εν λόγω κυρίες, δεν ασχολούνται με το ζήτημα καθώς τις έχει απορροφήσει το…. «έργο» τους στην ομοσπονδία, με αποκορύφωμα διώξεις σε βάρος των
εργαζομένων στην ΠΟΕΣΥ (κατάφωρες μονομερείς βλαπτικές μεταβολές, καταχρηστική απόλυση, ατομικές συμβάσεις με όρους Μπόμπολα ή Μαρινάκη). Οι κυρίες έχουν έξοδα χλιδής για τα γραφεία τα έπιπλα και τις δημόσιες σχέσεις.
Έχει όμως σημασία η στάση των δημοσιογραφικών ενώσεων εφόσον με τη σιωπή τους ή τις εργοδοτικές πρακτικές που υιοθετούν, επιβραβεύουν αυτές τις μεθοδεύσεις, Ταυτόχρονα μαίνεται ο κυβερνητικός εμφύλιος για την δημόσια τηλεόραση, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβει τις προθέσεις της για καινούργιο Μαύρο, έχοντας μετατρέψει σε σάκο του μποξ τους εργαζόμενους, με εκχώρηση της ενημέρωσης σε εργολάβους και ημέτερους, όπως τις μέρες του Κεδίκογλου.
Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το λουκέτο στο MEGA δεν απασχολεί κανένα. Ίσως επειδή βολεύει τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους χορηγούς του. Κι έρχεται έτσι το καινούργιο πλιάτσικο μετά το αγγελιόσημο και την παράδοση του ΕΔΟΕΑΠ.

Όσο για ην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ χαϊδεύει προκλητικά την εργοδοτική ασυδοσία σε όλα τα ΜΜΕ με το δόγμα της τελευταίας ανακοίνωσής του, που υποκλίνεται λέγοντας ότι «…δεν επέλεξε την τακτική της σύγκρουσης, καθώς επιθυμία του δεν ήταν δυναμιτισθεί το εργασιακό κλίμα…». (ΑΠ 1507-15/09/2018)
 
10/10/2018
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
π. Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ π. Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ