ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η Εστία έχει υποψίες...

«Συμπαιγνία Τσίπρα - Καμμένου εν αγνοία Νίκου Κοτζιά»... υποψιάζεται η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργού Αμυνας, στις ΗΠΑ, περί εναλλακτικού σχεδίου της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μάλιστα η ΕΣΤΙΑ γράφει πως η ένταση της επιθεσεως του φιλοκυβερνητικού Τύπου εναντίον τοy Καμμένου, σε συνδυασμό με την αφωνία του Μαξίμου για τις..
δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου στις ΗΠΑ ενισχύει τις υποψίες πως ο Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις βασικές θέσεις του υπουργού του. Ολο το ρεπορτάζ βασίζεται σε υποψίες και σενάρια  που υποτίθεται ότι ενισχύονται από διάφορα γεγονότα.Μέσω σεναρίων, υποθέσεων και ερωτημάτων αναλύει το θέμα κι ο διευθυντής της εφημερίδας Μ. Κοττάκης.

 Όπως γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της οι θέσεις Καμμένου απηχούν τον αμερικανικό παράγοντα που έχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν καταφέρει ο Ζόραν Ζάεφ να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία από την Βουλή των Σκοπίων. Και έτσι, γράφει η Εστία, κάποιος έπρεπε να στρώσει το χαλί για την επόμενη ημέρα.
Το εναλλακτικό σχέδιο των ΗΠΑ, προβλέπει ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέσω της ίδρυσης τοπικής αμυντικής συμμαχίας. Η πρόβα τζενεράλε άλλωστε έγινε, σημειώνει η εφημερίδα, στην άσκηση στην Βουλγαρία στην οποία οι ΗΠΑ επέμειναν να μετάσχουν τα Σκόπια ακόμα και με το όνομα «Μακεδονία».
Για την κίνηση Καμμένου να μιλήσει ο ίδιος για το «δικό του» σχέδιο για το Σκοπιανό η ΕΣΤΙΑ εκτιμά, βάσει των υποψιών που έχει, ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αφού θα άφηνε έκθετο τον υπουργό του των Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Και αναφέρει: «Η σπουδή που έδειξε ο κυβερνητικός Τύπος να καταγγείλει τον κ. Καμμένο και η βιασύνη του να δημοσιεύσει και δηλώσεις στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ κατέδειξε το άγχος του Μαξίμου και του κόμματος να προστατεύσουν τον υπουργό Εξωτερικών. Το άγχος μην τυχόν εκραγεί ο Νίκος Κοτζιάς και παραιτηθεί αν καταλάβει πως αδειάστηκε με συμπαιγνία πρωθυπουργού – υπουργού Αμυνας».