ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σε δίκη για «στημένους αγώνες» παραπέμπεται ο Μαρινάκης

Σε δίκη για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (κακούργημα) και της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) παραπέμπεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ακόμη 27 άτομα για τους στημένους αγώνες.
Με το υπ' αριθμόν 1692/2018 βούλευμά του, το συμβούλιο Εφετών αναβίωσε ουσιαστικά την άποψη που είχε εκφράσει και το προηγούμενο συμβούλιο, με..
πρόεδρο τον κ. Κ. Σταμαδιάνο. Με αυτό, είχε κριθεί ότι πρέπει να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τα βαριά κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, και της εκβίασης, και να παραπεμφθεί για ένα πλημμέλημα και ένα κακούργημα, ωστόσο το βούλευμα ζητήθηκε να αναιρεθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το Ποινικό Τμήμα, όμως, με πρόεδρο την κ. Μ. Γαλάνη, απέρριψε την αναίρεση (ομόφωνα και κατά πλειοψηφία) για τα επίμαχα αδικήματα, επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο.
Μετά την νέα πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Περικλή Δράκου, η υπόθεση κρίθηκε από το νέο συμβούλιο, το οποίο εξέδωσε τη σημερινή απόφαση.
 - από το ΑΠΕ -ΜΠΕ