ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Πέθανε ο «ήρωας του Αιγαίου»

ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ καρδιάς πέθανε ο «ήρωας του Αιγαίου», ο λιμενικός Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους..
που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 - 2016. Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε».
***
Η GOOGLE προσέφυγε ενάντια στο πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκ. ευρώ που της επέβαλαν τον Ιούλιο οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση διαπίστωσε ότι η Alphabet Inc, η μητρική εταιρεία της Google ενίσχυσε παρανόμως την πλεονεκτική της θέση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από το 2011, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές συσκευών Android να προεγκαθιστούν το Google Search και το browser Chrome μαζί με το Google Play app store, πληρώνοντάς τους μόνο για το Google Search και αποκλείοντάς τους από την χρήση τροποποιημένων μορφών του Android.
 ***
ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του ΔΣ της εταιρίας Folli Follie μετά από αίτημα που υπέβαλε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, που διενεργεί έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρίας μετά από καταγγελίες αλλά και στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγορας του Χρηματιστηρίου.
***
Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ιδιοκτήτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers (NFL) Άλεξ Σπανός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 95 ετών. Τις τρέχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ομάδας έχουν αναλάβει από το 2015 οι εγγονοί του ΈιΤζι και Τζον. Ο Άλεξ Σπανός έγινε δισεκατομμυριούχος δραστηριοποιούμενος στον κτηματομεσιτικό τομέα και τις κατασκευές. Η σύζυγός του, Φαίη, πέθανε τον περασμένο Αύγουστο.
***
ΖΩΝΤΑΝΟΣ είναι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Άλαν Γκρίνσπαν, 92 ετών, και παρά την προχωρημένη ηλικία του, χαίρει άκρας υγείας. Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία από το περιβάλλον Γκρίνσπαν, μετά την ανακοίνωση του... θανάτου του, στο Twitter, σε έναν λογαριασμό που υποτίθεται ότι ανήκε στον Νομπελίστα οικονομολόγο Ουίλιαμ Νορντχάους. Λίγο αργότερα  μια δεύτερη ανάρτηση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: "Ο λογαριασμός αυτός είναι πλαστός, δημιουργήθηκε από τον δημοσιογράφο Τομάσο Ντεμπενεντέτι". Στα τέλη Αυγούστου, "θύμα" του Ντεμπενεντέτι έπεσε ο Κώστας Γαβράς, ο γνωστός σκηνοθέτης που διέψευσε ο ίδιος τον... θάνατό του.
***
ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ της Κρήτης συναντώνται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στην 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Η Σύνοδος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο και τον αναβαθμισμένο ρόλο που οι τριμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες τους έχουν αποκτήσει στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή
***
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής της ΠΓΔΜ ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη της διαδικασίας που αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος. Για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή (80 από τους 120 βουλευτές). Η κυβέρνηση Ζάεφ δεν διαθέτει τέτοια πλειοψηφία και για να την εξασφαλίσει πρέπει να λάβει τη στήριξη βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, το οποίο έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.
***
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Χανίων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την υπόθεση εργασιών σε προβλήτα στα Μάρμαρα Σφακίων κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος στην περιοχή. Ο Π. Πολάκης υποστήριξε ότι η παρέμβαση στην προβλήτα έγινε χωρίς να επηρεαστεί η γραμμή του αιγιαλού και ήταν απαραίτητη προκειμένου να προσεγγίζουν με ασφάλεια στο σημείο τα μικρά σκάφη παραθεριστών και λουομένων.