ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Συνωστισμός στην Ενωση Συντακτών

Στο πλαίσιο των επαφών που αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ με τους εκπροσώπους Τύπου των κομμάτων, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, την Β’ Αντιπρόεδρο Αριάδνη Αγάτσα και το μέλος  Χρήστο Κυρίτση, συναντήθηκε την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 με τον Κωνσταντίνο Ζούλα, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κ. Ζούλας..
μετέφερε τη θετική στάση της ΝΔ ως προς τις περισσότερες προτάσεις της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη κατάργησης της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους.
***
Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Μηλιώνη, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα.
Ο Γιάννης Γκιόκας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους καθώς και υπέρ της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μην γίνονται οι δημοσιογράφοι έρμαια των δικαστικών διώξεων.
Τέλος, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι το Κ.Κ.Ε. θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα, όταν η κυβέρνηση καταθέσει την σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
***
Την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Δημήτρη Τσιόδρα και τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του κόμματος  Λίνα Παπαδάκη.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα Τύπου, την εφαρμογή εμπάργκο και την παραβίαση των Αρχών της Δεοντολογίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Δ. Τσιόδρας εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια του Δ.Σ. για την κατάργηση του αυτοφώρου. Σημείωσε δε ότι το «ΠΟΤΑΜΙ» έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή και τόνισε ότι το «ΠΟΤΑΜΙ» δεν συμφωνεί με το εμπάργκο που εφαρμόζουν τα κόμματα της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης σε συγκεκριμένα Μέσα.