ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Πυρ ομαδόν κατά Καμμένου για το «εναλλακτικό σχέδιο»

Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου από την Εφημερίδα των Συντακτών και το ΕΘΝΟΣ, στον απόηχο του «αδειάσματος» από το Μαξίμου του εναλλακτικού σχεδίου του Υπουργού Αμύνης για τη διευθέτηση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έμαθε για το «Plan B» Καμμένου από συνεργάτες του κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους της Κύπρου και..
της Αιγύπτου στην Ελούντα.
Ενδεικτικός της ενόχλησης που έχει προκαλέσει ο υπουργός Άμυνας στο Μαξίμου είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών. «O Π. Kαμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που επικρίνει με σφοδρότητα τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
«Σε υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ καθώς πρότεινε αντικατάσταση της Συμφωνίας των Πρεσπών με διακρατική συμφωνία, ενώ, χωρίς να αποτελεί ελληνική θέση και χωρίς διαπραγμάτευση, προσκάλεσε τους Αμερικανούς να γεμίσουν με βάσεις τους τη χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα των Συντακτών.
«Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» αναγράφεται στον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο του Έθνους που κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης».
«Το Μαξίμου γειώνει τα σχέδια του κυβερνητικού εταίρου για το Σκοπιανό και τη σύμπραξη με την ΠΓΔΜ σε αμυντικό τόξο χωρίς αλλαγή ονομασίας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε στην Ουάσιγκτον και τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Στην κυβέρνηση υπήρξε αιφνιδιασμός. Οι κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ επί της ουσίας αμφισβητούν την ακολουθούμενη πολιτική» τονίζεται σε σχετικό κείμενο στην εφημερίδα.
Αλλά και η Αυγή, στο πρωτοσέλιδό της προβάλει το σχόλιο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια επιδιώκει ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες».
- πηγή: topontiki.gr