ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Κομματόσκυλα και Κέρβεροι

Mε τον δικό του τρόπο ο Στάθης Σταυρόπουλος στο ΠΟΝΤΙΚΙ παρεμβαίνει στα τεκταινόμενα της τελευταίας εβδομάδας στην ΕΡΤ και ασκεί σκληρή κριτική σε υπουργούς, συνδικαλιστές και κομματόσκυλα που μετατρέπονται σε κέρβερους. Το κείμενο το συνοδεύει και το ανάλογο σκίτσο (αριστερά).  Διαβάστε τι έγραψε μεταξύ άλλων ο Στάθης υπό τον τίτλο Κομματόσκυλα και Κέρβεροι:
Ακολουθώντας τη «σχολή σκέψης(!) Παππά» ο αξιότιμος..
κ. Καλφαγιάννης ταυτίζει τον κ. Νίκο Φίλη με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τζήμερο και άλλους διαβόλους που έχουν βάλει στο μάτι την πλουραλιστική και πολυφωνική ΕΡΤ. Σε μια ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θυμίζει τον φαιοπράσινο βόρβορο που τη χαρακτήριζε, όταν ήταν εν τη βασιλεία του το πιο μαύρο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καλφαγιάννης στολίζει με κοσμητικά απείρου κάλλους όσους θέλει να δαγκώσει.
Τους κατηγορεί για «ιδιοτέλεια, αριβισμό, δόλο, θράσος, ψέμα, αχαριστία, υποκρισία» και τους χαρακτηρίζει «αλεξιπτωτιστές, συκοφάντες, αποτυχημένους, άθλιους, τερμίτες, καρχαρίες, προβοκάτορες και σουπιές». (Προσπαθώ να φαντασθώ τον κ. Νίκο Φίλη σουπιά, αλλά, φευ, δεν δύναμαι). Αυτός ο φαιοπράσινος οχετός που για την περίσταση έχει γίνει ροζ περιγράφει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο τι σημαίνει και τι είναι ένα καθεστώς εγκαθέτων. Παλαίμαχων εγκαθέτων και νεόκοπων. Και πάντα κομματικών (υπό τη μορφή των κομματόσκυλων).
Η προπαγάνδα δεν δαγκώνει μόνον τα μυαλά των ανθρώπων (κατά το μάλλον εκείνων που την αντέχουν) αλλά δαγκώνει προσέτι οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τον μηχανισμό που την παράγει. Τότε το κομματόσκυλο μετατρέπεται σε κέρβερο (και ο κάθε Φίλης σε «σουπιά» – κατά προτίμησιν με χόρτα τσιγαριστά).


- ολόκληρο ΕΔΩ